Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Bob de Jong moet opgeven in Circuit Short Rally

Geschreven door  Feb 25, 2018

Bob de Jong en Bjorn Degandt moeten opgeven...

Onder ijzige omstandigheden werd zaterdag het nieuwe rallyseizoen geopend met de Circuit Short Rally. Met vier korte klassementsproeven op het circuit van Zandvoort vormde deze rally een prima test voor de meeste Nederlandse rallyteams. Ook de Hyundai-rijder Bob de Jong, met Bjorn Degandt als copiloot, wilde na een lange winterstop de i20 R5 weer aan de tand voelen om zo over drie weken goed beslagen ten ijs te komen in de eerste rally van het Nederlands Kampioenschap, de Zuiderzeerally in en rond Emmeloord. Maar al na de eerste proef moest Bob de Jong de strijd staken na een stevige aanraking met de bandenstapel!

Na de verkenning van de klassementsproeven ’s ochtends startte de Circuit Short Rally rond het middaguur. Bob de Jong wist wat hem te doen stond, maar werd al snel verrast: “Wij begonnen KP1 rustig en bouwden de grip langzaam op in de eerste bochten, want door de kou wilden we de banden goed opwarmen. Het voelde al na een paar bochten eg goed, maar enkele kilometers later brak de auto achter opeens weg in een rechterbocht.” Bob de Jong was passagier in zijn eigen auto en schoof over de grindbak richting de bandenstapel: “Ik kon niets meer doen om een harde zijdelingse klap in de banden te voorkomen,” aldus De Jong. Met veel schade aan de linkerkant wist Bob de Jong alsnog zijn weg te vervolgen en naar de finish van de eerste proef te rijden. Maar het leek het team het beste om eerst goed te checken of er geen vitale delen waren geraakt. Daarom besloten Bob de Jong en Bjorn Degandt de strijd vroegtijdig te staken. “Heel spijtig natuurlijk, want dit was een mooie gelegenheid om wat wedstrijdritme op te doen en was als serieuze test bedoeld voor de Zuiderzeerally. Hopelijk vormt deze slechte generale repetitie een voorbode voor een goed seizoen en hebben we onze portie tegenslag nu gehad,” blikt Bob de Jong alweer vooruit.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws