Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Droomdebuut met R5 gaat in rook op voor Van Den Brand en Smeets in ELE

Geschreven door  Jun 06, 2018

Het heeft (nog) niet mogen zijn voor Mats en EdS. De snelle Nederlander die zich eerder dit jaar al meermaals liet opmerken in zijn BMW M3 E30, debuteerde in zijn thuiswedstrijd – de ELE Rally – in de categorie R5 met de Ford Fiesta van Hans Weijs Motorsport. Met een zekere podiumplaats in zicht, werd het Nederlands-Belgische duo in de steek gelaten door de techniek.

Mats VD Brand: "Dankzij een goede voorbereiding – een korte test op maandag en perfecte verkenningen – was ik klaar voor mijn eerste echte kennismaking met een 4x4 in wedstrijdomstandigheden. Bij KP 1 werd al duidelijk dat we vooraan mee konden doen, als we even de 10 seconden – verloren door even rechtdoor in remzone - in mindering brengen. Ons ritme was dus dik in orde, al was ik behoorlijk onder de indruk van de remmen en bochtensnelheid in trage situaties, iets wat ik het moeilijkste vond qua aanpassing naar de R5. Het spreekt voor zich dat ik onwijs teleurgesteld ben dat we het niet konden afmaken met een zekere P2. Extra zuur is dat dit weeral gebeurde op KP Sint-Oedenrode, nota bene mijn thuis-KP. Daar was – zoals ook blijkt uit de splits - onze eerste scratch in de maak... Ondanks de opgave ben ik dik tevreden over de getoonde snelheid, wetende dat ik snel kan zijn in een Nissan 350Z, een Fiesta R2, een magische M3 en nu ook met een R5. Een revanche zou wel leuk zijn..."

Eddy Smeets: "In tegenstelling tot onze optredens in de M3, waren er nu voor de wedstrijd iets meer zenuwen bij zowel Mats als ik. Maar op de startlijn van KP 1 Helmond vielen die gelukkig meteen weg: we konden het ritme van de meer ervaren R5-teams aan, wat op zich toch wel bewonderenswaardig is voor iemand die debuteert met zo’n auto! Op KP 6 Somerlo 2 – de slotproef in het donker op vrijdagavond – missen we de scratch op drie tienden van een seconde. Dat was even balen maar nog niks in vergelijking met KP 11 waar een aandrijfas zomaar uit het niets opfrommelde en we de Fiesta R5 aan de kant moesten zetten. Voor de laatste 4 KP’s op zaterdag wilden we ons nog even tonen door een scratch op de tabellen te zetten. Ik ben overtuigd dat dat op Rooy gelukt zou zijn maar net zoals twee jaar geleden blijkt Mats z’n thuis-KP ons zwarte beest te zijn. Voor de eerste keer in een R5 naast Mats navigeren, smaakt naar méér. Als er sponsors zijn die daar hetzelfde over denken, mogen die zich altijd melden. Wij zullen half juli ons programma in de M cup vervolgen in de GTC Rally."

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws