Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Joachim Wagemans met Peugeot 208 T16 R5 in Rally van Madeira

Geschreven door  Jul 12, 2018

"Met de Peugeot 208 T16 in mijn lievelingsrally"

Van 3 tot 5 augustus neemt Joachim Wagemans deel aan de 4de manche van de Tour European Rally, de fameuze Rali Vinho da Madeira. Voor de jonge rallyrijder uit Kapellen gaat een droom in vervulling, want Joachim Wagemans komt dankzij steun van enkele lokale partners aan de start met een Peugeot 208 T16. Een topwagen van het team van Alex Camacho, de winnaar van vorig jaar in Madeira.

De trip naar het bloemeneiland was vorig jaar het hoogtepunt van het seizoen voor Joachim Wagemans en zijn team. Samen met zijn vader Marc, maakten ze voor de eerste keer de verplaatsing met de zelf ingerichte servicetruck. Een road trip van drie weken, met halfweg een schitterende rally op het Portugese eiland in de Atlantische Oceaan. En, in die wedstrijd maakte Joachim bij zijn debuut indruk op de plaatselijke volgers.

"We stonden na 8 proeven ruim aan de leiding in onze categorie R2. Het was een heel moeilijk parcours in de bergen en het was mijn eerste rally samen met François Geerlandt, maar het klopte. Tot we verrast werden door watergladheid en van de baan gingen. Het team heeft toen de ganse nacht gewerkt om de Peugeot terug klaar te stomen. Rallyliefhebbers van Madeira gingen zelfs op zoek naar wisselstukken voor ons, zodat we zaterdag toch de finish haalden," herinnert Joachim zich.

Gastvrijheid indrukwekkend

Die deelname krijgt nu een prachtig vervolg. Joachim Wagemans werd door het team van Alexandre Camacho en enkele lokale partners gevraagd om met hun Peugeot 208 T16 te rijden!
"Zij hebben me zelf gecontacteerd. Dat is gewoon uniek. Een droom gaat in vervulling, want met een topwagen in Madeira starten, daar droomt iedereen van. Deze keer kan ik zelfs gewoon het vliegtuig nemen in plaats van met de vrachtwagen de verplaatsing te maken," vertelt Joachim Wagemans, die enorm onder de indruk is van de gastvrijheid. "De mensen in Madeira zijn bijzonder warm en gastvrij. We krijgen steun van enkele lokale partners, maar ook voor onze maaltijden en het verblijf wordt gezorgd. Elke avond zijn we wel ergens uitgenodigd voor een gezellig etentje."

Deze keer zal Joachim Wagemans zijn leidersplaats in TER2 dus niet verdedigen. Hij zal het beste van zichzelf geven in de topklasse met de R5 van Peugeot.
"Ik heb in 2013 de GTC Rally in Nederland gereden met de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport, maar dat is niet te vergelijken. Ik was toen 18 jaar en had nog geen ervaring. Enkele jaren later voel ik me wel klaar voor deze uitdaging, al hebben de Portugese piloten natuurlijk veel meer parcourskennis. Madeira is niet zo groot als eiland, maar ze hebben wel een volwaardig eigen rallykampioenschap. De lokale rijders kennen de wegen als geen ander. Ik ga vooral proberen te genieten, samen met François Geerlandt."

Voor de verplaatsing naar Madeira, rijdt Joachim zaterdag de GTC Rally, zijn thuiswedstrijd, met zijn vertrouwde Peugeot 208 R2. Daar neemt hij het onder andere op tegen Gert-Jan Kobus in de klasse RC4.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws