Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

East Belgian Rally: Droogmans versus Hermann

Geschreven door  Sep 20, 2016

Met 76 teams aan de start, kan de East Belgian Rally zaterdag in Sankt-Vith uitpakken met een fraaie affiche. 19 teams komen aan de start in het kader van het Historic BRC. Opnieuw een kwart van het totale startveld. Op het technische en uitdagende parcours in Sankt-Vith krijgen de kampioenschapsrijders weerwerk van twee geroutineerde kleppers : Robert Droogmans en Rainer Hermann, beiden met een 400; respectievelijk een Manta en een Ascona.

Rainer Hermann bepaalt al een paar jaar het tempo in de East Belgian Rally, die hij vorig jaar won in Historic. Maar, dit jaar zal zijn Ascona 400 weerwerk krijgen van de Manta 400 van Nelissen, deze keer bestuurd door Robert Droogmans. De Limburger mist wellicht wat ritme, want zijn vorige deelname in het BRC dateert al van de Ypres Historic Rally 2013, maar je moet Big Attack natuurlijk niet leren hoe je met een achterwielaandrijver snelle tijden op de tabellen zet.

Pieter-Jan Maeyaert zal er met zijn dwarse rijstijl in de Escort helaas niet bij zijn. Zijn wagen kent nog teveel motorproblemen om in topvorm aan te treden en hij gaf zodoende forfait. Of Dirk Deveux, die op weg is naar de Belgische titel, op de snelle proeven in de Oostkantons zijn titelrivaal Robin Maes met de modernere BMW M3 kan afhouden is nog maar de vraag. In elk geval wil Deveux de titelstrijd beslissen voor de slotwedstrijd in de Condroz, nadat zijn copiloot de titel al vierde in Roeselare.

Het Opel-kamp is deze keer trouwens goed vertegenwoordigd, want ook Stefaan Prinzie en Tom Van Rompuy kiezen voor een Ascona. Luc Caprasse (Audi Quattro) en Jean-Noël De Pauw (Subaru Legacy) kiezen voor een Youngtimer 4x4.

Afspraak zaterdagochtend voor heel wat achterwielaangedregen spektakel op de proeven van de East Belgian Rally.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws