Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Robin Maes kent pech in Condroz Rally

Geschreven door  Nov 07, 2017

Robin Maes en copiloot Christophe Declerck begonnen aan de Condroz Rally als leider in het Belgian Historic Championship. Na een goede voorbereiding vertrok de piloot van de gele BMW zaterdagochtend vol vertrouwen voor de 18 laatste proeven van het seizoen.

“Helaas hadden we voor de eerste ronde een verkeerde bandenkeuze,” verklaarde de zaakvoerder van MR Group. “Maar ondanks de te zachte banden waren de tijden toch niet slecht. De tweede ronde ging het al stukken beter. Maar op deze proeven die vaak klimmen mist de BMW wat koppel.”

Echter op de vijfde proef sloeg het noodlot toe in de BMW van Robin Maes… Een selector van de versnellingsbak brak af en deze nam 2 versnellingen tegelijk. “Een grote knal als gevolg; en over and out... We beslisten toch de SuperRally te rijden omdat we nog punten konden nemen en zeker de proef Strée-Ombret met de fantastische toeschouwers niet wilden missen.”

Sportief gezien reed Robin Maes een heel sterke wedstrijd, op zondag in de regen werd de stuurmanskunst bevestigd. “Proficiat aan Stefaan en Sharon met hun overwinning en ook alle andere historic piloten, het was top en een eer om dit jaar met jullie te mogen rijden. Jammer dat de titel niet werd beslist op de proeven, maar ook dat is een deel van de sport…”

De BMW M3 van Robin zal nu klaar gezet worden voor de Rally van Kortrijk. “Onze BMW is een youngtimer, maar met 2300 cc en ‘maar’ 270pk is de stuurmanskunst nog altijd heel belangrijk. Ik dank dan ook iedereen die in me geloofde en blijft geloven… We werken aan een mooi project voor 2018, maar eerst nog Kortrijk waar ik de BMW voor de laatste keer zal inzetten.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws