Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Stefaan Prinzie... gediskwalificeerd

Geschreven door  Nov 09, 2017

In de laatste wedstrijd van het Belgian Rally Championship, de 44ste editie van de Condroz Rally, eindigden Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen met hun Opel Ascona 400 met startnummer 65, op de 34ste plaats. Ze wonnen de wedstrijd voor het Historic BRC en eindigden tevens als eerste in klasse PTN.

Het officiële klassement van de wedstrijd werd zondag 5 november om 19h41 door het College van Sportcommissarissen getekend "onder voorbehoud van technische verificaties" voor startnummer 65, om de gebruikte versnellingsbak verder te onderzoeken.

Dat onderzoek heeft uitgewezen dat de versnellingsbak niet-conform is. Op dinsdag 7 november werd door het College van Sportcommissarissen beslist om Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen te diskwalificeren. De beslissing werd hen op donderdag 9 november ter kennis gebracht.

De deelnemer kan tegen deze beslissing nog beroep aantekenen.

Deze diskwalificatie, waarover RACB, ondanks een aantal voorbarige commentaren in de media, natuurlijk pas kon communiceren nadat de beslissing genomen was en ter kennis gebracht was van de betrokken deelnemer, heeft, behoudens een beroep van de betrokkene, als gevolg dat Stefaan Prinzie geen Kampioen van België Historic is geworden afgelopen weekend. De titel gaat alsnog naar Robin Maes, die als leider in het kampioenschap aan de wedstrijd begon.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws