Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Herock Spa Rally: Open strijd voor de zege in Historic

Geschreven door  Mrt 06, 2018

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zullen de Historic-wagens geen afzonderlijke wedstrijd rijden in het kader van de Spa Rally. Met Paul Lietaer blijft een belangrijke titelkandidaat afwezig, maar de BMW-tenoren Tom Van Rompuy en Guino Kenis zullen wel van de partij zijn om het op te nemen tegen de lokale specialisten.

Een ontgoochelde Paul Lietaer besliste niet af te reizen naar Spa. Aangezien dit jaar enkel de 6 beste resultaten mee zullen tellen in de eindstand, heeft hij die mogelijkheid zonder zijn titelkansen in gevaar te brengen. Andere kleppers, zoals Glenn Janssens, Patrick Mylleville, Frank Baert en Dirk Deveux blijven ook afwezig.

Maar, Guino Kenis en Tom Van Rompuy zullen wel van de partij zijn. Allebei hadden ze mechanische pech in de openingsfase in Haspengouw en Guino Kenis vond in extremis nog een navigator in de persoon van Hein Verschueren om zijn nota's te lezen.

De twee tenoren zullen wel moeten afrekenen met enkele snelle lokale specialisten, zoals Porsche-rijder André Lausberg, met de BMA 911. Lausberg stond vorig jaar al op het podium in Spa en eerder dit jaar werd hij tweede in de Legend Boucles. De belangrijkste tegenstand komt van een aantal snelle Escort-rijders, zoals Raphaël de Borman, Geoffrey Leyon, Thierry de Latre du Bosquau, Vincent Prégardien en Patrick Deblauwe. Als de weersomstandigheden even moeilijk zijn als vorig jaar, dan moeten we zeker ook rekening houden met de Audi Quattro's van Luc Caprasse en Luc Pauwels.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws