Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sas Pils, partner van de Ypres Classic Rally

Geschreven door  Jun 04, 2018

De transfer van de Ypres Historic Rally van het pittoreske rallycentrum in Boezinge naar de nieuwe locatie voor de Menenpoort in Ieper, heeft duidelijk geen impact op de nauwe band tussen Boezinge en de historic wedstrijd. Ets Leroy Breweries wordt immers voor drie jaar hoofdsponsor van de SAS Pils Classic Ypres Rally.

"Cheers on our Belgian Tradition," is de slogan van Leroy Breweries, niet alleen producent van SAS Pils, maar onder andere ook van het Poperings Hommelbier, Yperman, Stout Leroy en Kapittel Watou. Het eren van Belgische tradities, dat gebeurt natuurlijk ook in de Ypres Classic Rally.

"De Ypres Rally is een belangrijk evenement in onze regio en veel van onze klanten houden ook van de rally. Daarom willen we de Ypres Rally steunen en voor ons lag het voor de hand dat we onze naam zouden verbinden met de Ypres Classic Rally, aangezien de Historic-wedstrijd een nauwe band heeft met Boezinge, waar onze brouwerij gevestigd is," vertelt zaakvoerder Philip Leroy.

Memorial Museum Passchendaele

Het programma van de FIA Las Vegas Ypres Historic Rally en de SAS Pils Ypres Classic Rally omvat 13 klassementsproeven, maar de wedstrijd gaat van start met een uniek en gezellig evenement. Na de doortocht over het startpodium aan de Menenpoort, verzamelen de Historic-deelnemers om 18h op het domein van het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke. Daar kunnen de rallyfans de klassiekers van dichtbij bewonderen en een praatje maken met de piloten. Er zal ook een signeersessie georganiseerd worden.

Na het gezellige onderonsje, gaat de eerste wagen om 19h23 van start in Langemark, een proef van 8,97 km die twee keer verreden wordt vrijdagavond. De eerste etappe wordt afgesloten met de proef van Dikkebus. Tegen 23h zijn de Historic-deelnemers terug in het servicepark bij de Menenpoort.

Zaterdag wordt een pittige dag voor de klassiekers. De eerste wagen rijdt kort na de middag over het startpodium. Vervolgens staan de proeven van de Kemmelberg, Zillebeke en Zonnebeke op het programma, gevolgd door de tweede halve lus met de proeven in Reninge, de nieuwe proef in Vleteren, Watou en Westouter-Boeschepe.
Na een laatste servicebeurt in Ieper, sluiten de Historic-deelnemers hun wedstrijd af met een tweede passage op de Kemmelberg, Zillebeke en Zonnebeke. Rond 21h10 zal de winnaar van de FIA Las Vegas Ypres Historic Rally op het finishpodium gehuldigd worden, een half uurtje later gevolgd door de winnaar van de SAS Pils Ypres Classic Rally.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws