Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Last minute deelname in Ypres Historic Rally voor Mats van den Brand

Geschreven door  Jun 19, 2018

Volgend weekend zal Mats VD Brand zijn debuut maken in één van de meest legendarische rally’s van België, de Las Vegas Ypres Historic Rally. Deze extra wedstrijd werd op het nippertje toegevoegd aan de kalender. Enkele nieuwe partners zorgden voor het budget om de populaire en snelle M3 aan de start te zien waardoor Eddy Smeets een andere Ieperse afspraak ruilt om de snelle Nederlander te kunnen navigeren over de wegen
in de Westhoek.

Mats VD Brand: "Ons R5-optreden heeft heel wat reacties losgemaakt voor een vervolg met een topwagen. Maar als ik op social media vraag of we Hellendoorn met de Fiesta R5 of met de BMW M3 moeten rijden, doet die laatste de harten van de toeschouwers toch sneller kloppen. Ieper was normaal niet voorzien op ons programma maar dankzij de steun van enkele nieuwe partners, voegen we deze toe aan onze kalender. De M3 beschikt over een HTP-paspoort dus kiezen we resoluut voor een internationaal optreden in het FIA-gedeelte. Voor de auto is dit trouwens de tweede FIA historic rally want de week na TAC Tielt reed Manuel Villa onze M3 al naar de 9de plaats algemeen in de Sanremo Rally Storica. Ik ben benieuwd hoe ik voor de dag zal komen bij mijn eerste keer Ieper want concurrenten zoals Lietaer (Manta 400), Stouf (Sierra Cosworth) en de M3-speelkameraden Van Rompuy, Kenis en Kerkckhof hebben er een pak meer ervaring."

Eddy Smeets: "Ik ben het hele team achter de Ypres Historic Rally ontzettend dankbaar voor hun begrip bij deze late position switch. Normaal gezien zou ik op 22 en 23 juni - net zoals vorig jaar - als podium speaker fungeren voor de historics. Maar ik zou het dan ontzettend erg gevonden hebben om mijn piloot en vriend te moeten aankondigen zonder die te kunnen navigeren in deze mythische wedstrijd. Gelukkig begrijpen ze dat co-piloot zijn nog altijd een iets grotere passie is dan het speakerwerk. Bovendien denk ik dat ze er met Mats een mooie naam bij hebben op de startlijst. Als ik vertel dat er in het begin van het jaar al gevraagd werd als we Ieper zouden rijden, denk ik dat we wel wat supporters in de Westhoek zullen hebben..."

Voor hun deelname aan de Las Vegas Ypres Historic Rally rekenen Mats & EdS op de steun van Stukbouw die hielp met het vinden van Stoopen & Meeûs en Euromair als nieuwe partners. Daarnaast krijgen ze ook steun van QvickRacing met Samsonas.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws