Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Bryan Bouffier de snelste in de regen op Ieperse Qualifying Stage

Geschreven door  Jun 24, 2016

De sportieve strijd in de 52ste Kenotek Ypres Rally is vanavond begonnen in Nieuwkerke, waar 44 teams ingeschreven in het ERC een snelle tijd op de tabellen probeerden te zetten. De gekende klassementsproef van 4,76 km lag er uitermate delicaat en glad bij, nadat het kort voor het begin van de Qualifying Stage fel begon te regenen.

Niet Freddy Loix, maar wel Bryan Bouffier realiseerde de snelste tijd. Zijn chrono: 3'10"792, goed voor een gemiddelde snelheid van 94,39 km/h. De Fransman mocht als eerste de baan op, maar dat was volgens hem niet de verklaring voor de scratch, 1"4 sneller dan Freddy Loix. "Ik mocht als eerste starten, maar voor de Qualifying was er de Free Practice, dus de proef lag er zeker niet proper bij. Ik heb niet teveel risico's genomen. Ik heb vooral efficiënt en zuiver gereden. Maar, maak deze scratch niet belangrijker dan hij is. Het serieuze werk begint pas morgenavond. We zullen de weerberichten eens bekijken om te bepalen welke startpositie ik morgen zal kiezen," aldus Bryan Bouffier.

Freddy Loix eindigde met de glimlach op de tweede plaats, voor de verrassende Jaromir Tarabus en Hermen Kobus, die op 3"82 eindigde. Vincent Verschueren reed een 4de tijd op 3"93. "We hebben gewoon regelmatig gereden, met nog een beetje marge onder de voet. Ik ben tevreden," aldus Verschueren, die 0"5 sneller was dan Kris Princen, die op zijn beurt 0"1 sneller was dan Alexey Lukyanuk, de snelste piloot uit het Ford-kamp. De top 10 wordt vervolledigd door Kevin Demaerschalk, Bernd Casier en Cédric Cherain. Patrick Snijers was als 12de net 0"4 sneller dan Pieter Tsjoen. "We hebben op verschillende plaatsen tijd verloren, maar dat maakt niet zoveel uit, want het was puur een kwestie van overleven met die ERC-banden. Als het weer zo blijft en we mogen de banden niet bijsnijden, dan wordt het een lang weekend. Veel plezier beleef je hier niet aan," vertelde Patrick Snijers.

Didier Duquesne verloor door een lekke band en een schuiver aan hoge snelheid heel wat tijd (48", 39ste tijd), terwijl Petter Kristiansen door een lekke band 38ste werd. Het belangrijkste nieuws was overigens het forfait voor de Qualifying Stage van Stéphane Lefebvre, door velen getipt als gevaarlijkste concurrent van Freddy Loix. Lefebvre kampte met motorproblemen.

In RC4 was Gago de snelste, voor Klausz en onze landgenoot Polle Geusens, die met een 25ste chrono mooi op de derde plaats eindigde, onder andere voor Ghislain de Mevius, die duidelijk op zoek was naar vertrouwen na zijn sortie tijdens een test deze week.

Onze foto's van de shakedown in Nieuwkerke!

Laatst aangepast op Vrijdag, 24 juni 2016 10:00
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws