Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Dilley schenkt de Hyundai i20 R5 zijn eerste overwinning in Doornik

Geschreven door  Okt 10, 2016

Afgelopen weekend waren het drukke tijden in de rallywereld... Buiten België was er immers het ERC in Cyprus, de San Marino Rally Legend, de Franse Rallye Terre Cardabelles, de GTC Rally in Nederland, en dan hebben we nog de helft vergeten. Zelfs in eigen land was het druk met de Hemicuda Rally in Koekelare en wat verder over de taalgrens met West-Vlaanderen vond de 4de editie van de Rally van Doornik (Tournai) plaats. Ondanks het feit dat beide wedstrijden niet zo heel ver van elkaar werden verreden konden ze toch beiden op een goed gevuld deelnemersveld rekenen. 

Grote attractie in Doornik was uiteraard Guillaume Dilley en de fonkelnieuwe Hyundai i20 R5 van First Motorsport die vorig weekend nog te zien was op Corsica met Stephane Sarrazin. Dilley verkocht zijn DS3 R5 en wil goed voorbereidt aan de start staan in Hoei met deze mooie nieuweling bij de R5's. De jonge Dilley moest in de beginfase nog wat wenen aan zijn nieuwe montuur, waardoor zijn voornaamste concurrenten Rudy Bouvart (Toyota Celica GT4) en Claudie Tanghe (BMW Compact) enkele snelste tijden op de tabellen konden zetten. Even was het schrikken toen na enkele KP's Dilley niet meer als eerste doorkwam, maar een 5-tal wagens later. Hij had echter geen tijd verloren en zo had hij dankzij enkele sterke chrono's toch de leiding in handen genomen. 

Dilley kon naar het einde van de wedstrijd toe de ene na de andere scratch rijden en zo trok hij uiteindelijk toch het laken naar zich toe. Hij bezorgde de nieuwe i20 R5 zo ook de premiere door als eerste een algemene zege weg te kapen met deze nieuwe wagen. Na 10 proeven kon Claudie Tanghe, aan de start met zijn broer Kevin als copiloot, als tweede algemeen afklokken. Een sterke prestatie uiteraard met een wagen die zovele jaren ouder is dan Dilley z'n nieuw speelgoed. Rudy Bouvart mocht als derde mee op het podium. Verder is het helaas nog wachten op een algemene stand...

Onze foto's hier!

Laatst aangepast op Maandag, 10 oktober 2016 20:02
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws