Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Ford Pinto Cup: Koen Verhaeghe opent met zege in Rally van Hannuit

Geschreven door  Mrt 16, 2017

Zwevezelenaar Koen Verhaeghe is zijn vijftiende seizoen begonnen met een zege in de Ford Pinto Cup, die al aan zijn vierde jaargang bezig is. Verhaeghe profiteerde optimaal van enkele opgaves om zo helemaal naar voor te schuiven in de Rally van Hannuit.

Aan de start van de eerste manche in Hannuit stonden vier teams aan de start. Doorheen het jaar belooft de concurrentie een pak zwaarder te worden, waardoor de deelnemende teams een gouden zaak konden doen op de slopende proeven in Haspengouw.
Sam Warnez, de jongste van het kwartet, opende fors met een derde tijd bij de historische wagens, en dus ook de besttijd bij de Pinto’s. “Comeback kid” Christof Anckaert deed het kunstje van Warnez op kp2 nog eens netjes over en nam de leiding in de merkencup. Kort later verloor Anckaert zijn belangrijkste speelkameraad. Warnez moest de Escort op kant zetten toen een cardan afbrak. Wat Anckaert toen nog niet wist, was dat kort later hetzelfde lot hem beschoren was.

“We waren ontzettend vlot gestart, tot al snel enkele problemen opdoken,” aldus Anckaert. “Snel verloren we de vijfde versnelling, een euvel dat we konden herstellen in de service, maar na kp4 kreeg de motor te kampen met olieverlies en kwam de koppeling los aan de oliepomp. Op de vijfde proef, de opener van de tweede lus, hielden de problemen aan en hebben we de strijd gestaakt om erger te voorkomen. Ik ben wel tevreden over de prestaties van de motor die over veel koppel beschikt. Daar beleven we plezier aan omdat we heel wat bochten nemen met de “prethendel,” lacht Anckaert. De man uit Desselgem stond toen tweede algemeen bij de historics. Anckaert laat Tielt links liggen, maar zint nu al op wraak in Wervik.
Na de opgaves van Warnez en Anckaert schoof Verhaeghe door naar de leiding. Verhaeghe reed een secure koers en bekroonde die met een derde stek in zijn klasse, en neemt meteen de volle pot mee uit Hannuit, een uitslag die hem meteen opwerpt tot een titelfavoriet.

Franklin Temperville was ook uitermate tevreden met zijn wedstrijd, want hij eindigde tweede in de merkencup. “Hannuit is goed verlopen voor ons,” opent co-rijder Xavier Van Eeckhoutte. “We ontdekten een plasje brandstof onder de wagen in het gesloten wagenpark maar dat werd snel opgelost door ons “Vada Team”. We namen een rustige start, maar we eindigen toch mooi tweede dankzij de uitvallers. Brute pech voor Christof en Sam. Ze waren furieus gestart met enkele kanontijden,” aldus een sportieve en collegiale Van Eeckhoutte. “Wij zien elkaar in Tielt zeker terug!”

De volgende manche is inderdaad de TAC Rally van Tielt. Die staat op het programma in het tweede weekend van april. Afspraak in en rond de Europahallen in Tielt op 8 en 9 april.
 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws