Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ASAF en Rallye de Wallonie zorgen voor extra animatie

Geschreven door  Apr 26, 2018

Zuiver of glijden: wat is het beste plan in Naninne?
Antwoord dankzij de ASAF!

In nauwe samenwerking met de ASAF (Association Sportive Automobile Francophone), zullen de organisatoren van de Rallye de Wallonie deze zondag een “vijf sterren” animatie aanbieden in de show proef van Naninne met timing en live commentaar van de dubbele passage rond de rotonde van Naninne. Gepopulariseerd door de WRC, de “dubbele rotonde” kent ook zijn succes in België. Vooral met de Rally van Wallonië, die in de show proef van Naninne de perfecte plek vond om dit aan te bieden aan de toeschouwers sinds 2016.

Gelegen dicht bij de National 4 (N4) en verdeler SAN Mazuin, welke al lang sponsor is van deze Naamse klassieker, is deze beroemde rotonde met een ideale maat, gemakkelijk toegankelijk voor enthousiaste toeschouwers. Onder hen is Bernard Hayez, de president van de ASAF: “Het is door het bijwonen van de vorige editie en het horen van de reacties van het publiek dat het idee tot ons kwam: elk, volgens zijn affiniteiten, heeft zijn idee over de meest spectaculaire passage. Maar, in feite, wat is de meest efficiënte manier om over deze 1 3⁄4 -rotonde te gaan? Het is om dit te beantwoorden dat we hebben voorgesteld aan de organisatoren van de Rally van Wallonië om de timing van deze specifieke passage te voorzien.”

De nieuwe samenwerking zal aan de oude bekenden mooie herinneringen met zich mee brengen. Deze proef, welke vroeger telde voor het Belgisch kampioenschap, heeft altijd een groot succes meegebracht op Naamse bodem: “Dit lijkt ons natuurlijk”, antwoord Bernard Hayez. “De Rally van Wallonië is de meest representatieve rally voor de Waalse motorsport en de ASAF is nog steeds de Waalse autosportfederatie. Het was des te noodzakelijker om aanwezig te zijn, omdat er zoveel ASAF- licentiehouders elk jaar deelnemen aan het evenement. Maar het belangrijkste doel is om eerst een mooie sfeer te creëren in Naninne.”

En om dit te doen, heeft de ASAF de koe bij de horens gevat: Een ervaren computer bureau met topmateriaal (welke bakens zal plaatsen op ongeveer 50 meter voor de rotonde en 100 meter na de rotonde) en een professionele animator: “Aangezien we verwachten dat de tijden dicht bij elkaar zullen liggen gaan we meten tot op de duizendste van een seconde. Verscheidene schermen zullen rond de rotonde geplaatst worden, terwijl de “live” commentaar iedereen, ook de toeschouwers op afstand, in staat zullen stellen real-time de tijden te kennen die door elk team wordt behaald.”

Kers op de taart, wordt er een ranglijst opgesteld en prijzen uitgedeeld:”We zullen zelfs twee afzonderlijke ranglijsten opstellen”, zegt de ASAF. “Eén voor bemanningen met een 4x4 voertuig en één voor bemanningen met tweewielaandrijving, of het nu gaat om tractie of propulsie. Deze ranglijsten worden bijgeteld bij de chrono’s van de twee passages (zondag, van 10u56 en 14u54). En als aandenken voor de ASAF-licentiehouders zal er een prijs uitgereikt worden aan de eerste piloot ASAF en eerste copiloot ASAF aangezien deze niet noodzakelijk samen zijn!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws