Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Team Delatte – Hanssens gaat voor spektakel en amusement

Geschreven door  Jan 31, 2016

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen trekken Philippe Delatte en Ward Hanssens naar Frankrijk. Ze nemen deel aan de Regularity “Neige et Glace”. Vier dagen navigeren in de bergen, overgoten door sneeuw (?) aan een opgelegde gemiddelde snelheid. Het team is vertrekkensklaar en wil vooral plezier beleven, samen met het team. Waar mogelijk willen we ook graag het nodige spektakel bieden met de .

In 2015 leerden Philippe en Ward elkaar kennen tijdens de Aarova Rallysprint. Philippe had het plan om zijn thuiswedstrijd in Doornik te rijden met een MK2. Zo geschiedde en zijn eerste wedstrijd als piloot werd een puur genot. Op gladde en verraderlijke wegen stond Philippe zijn mannetje tussen alle historic geweld.

Kortrijk werd aan het programma toegevoegd. En voor zijn tweede rally ooit werd Philippe opnieuw een uitdagende rally aangeboden: guur weer, voor het eerst rijden in het donker, met een nieuwe wagen, de Opel Manta van Pascal De Roeck. Na een succesvolle wedstrijd, met nagenoeg constant tijden tussen de 10e en 15e plaats, maar ook veel tijdverlies door een volledige KP (1e keer Aalbeke) zonder koppeling en een leegloper halverwege de tweede boucle op de langste proef, werd niettemin het parc fermé bereikt, als 17e algemeen bij de historic deelnemers.

Na de wedstrijd werd beslist om de Opel Manta aan te kopen. Deze wagen werd in gereedheid gebracht voor de wedstrijd van komende week, Neige et Glace. Nadien volgt een programma, ofwel à la carte (combinatie VAS en ASAF) of een programma op nationaal vlak.

De wedstrijden in Kortrijk en Doornik, alsook de Franse wedstrijd en het komende programma voor 2016 werden mogelijk gemaakt door Transport Delatte, Diesel Bernard, Marc Thienpont en rallyfanaat René Claeys. Een woord van dank aan hen allen, met hopelijk mooi beeldmateriaal na Neige et Glace als souvenir. We kijken samen met Pascal en Anne (die onze service voorzien tijdens Neige et Glace) uit naar een wedstrijd zonder elektrische/mechanische problemen, en liefst met heel wat sneeuw zodat we “tout en glisse” van deze ervaring kunnen genieten.

Laatst aangepast op Maandag, 01 februari 2016 09:11
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws