Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Philippe Delatte blikt terug op de Regularity Neige et Glace

Geschreven door  Feb 17, 2016

Pontarlier in de regio Doubs/Jura: daar wachtte een uitdaging genaamd “Neige et Glace”, een regulariteitswedstrijd op niet afgesloten wegen. Normaal verreden in sneeuw- en ijsomstandigheden. Dit jaar echter op natte en vettige wegen. Het zou tot de tweede helft van de laatste wedstrijddag duren alvorens we de 2 slotproeven op een besneeuwd wegdek konden afwerken.

Zondag was een drukke dag: om 4u vertrekken uit België, om kort na de middag de tripmaster van de Manta te ijken. Daarna volgden de technische en administratieve controle om vervolgens in het centrum van Pontarlier de wagen in het startpark achter te laten, wachtend op de openingsrit diezelfde avond. Regulariteit is een compleet nieuw gegeven voor ons als team. We konden rekenen op enkele bereidwillige Franse en Belgische specialisten die de nodige toelichting gaven zodat we toch min of meer een idee hadden van wat er ons de komende 3,5 dagen te wachten stond.

Onze wagen – nummer 105 – kwam laat aan de start. Waren wij blij dat deze testrit enkel telde voor de startorde van maandag en niet voor het klassement. Een nukkige tripmaster liet ons in de steek. Resultaat: voorlaatste, met 1440 strafpunten!

Maandagochtend – na een nieuwe ijking – vatten we met hernieuwde moed en motivatie de eerste helft van de dag aan (4 proeven) niet wetende wat we er eigenlijk mogen van verwachten. Op de 1e proef realiseren van een tweede “tijd” algemeen. Met heel beperkte strafpunten kon het verschil niet groter zijn dan de avond voordien! De rest van de ochtend werken we verder af, met continu tijden/punten rond de 50e plaats. Een raar gevoel overvalt ons: we vragen ons af waarom we eigenlijk deze wedstrijd rijden. Naar onze bescheiden mening (en gevoel) is deze wedstrijd eigenlijk anti-rally. Een kramp in de rechter voet van de piloot is veel meer realiteit dan puur wagengenot. Ik zie en voel dat Philippe zich ‘verveeld’.

We besluiten onze tactiek aan te passen: we proberen zo dicht mogelijk op tijd te rijden, maar waar mogelijk willen we spektakel bieden. Laat er nu net heel veel haarspeld bochten verspreid liggen over het uitgestrekte parcours alsook enthousiaste supporters die de koude, wind en regen trotseren om de wedstrijd van dichtbij te volgen. Waar ook maar één levende ziel te bespeuren valt is dit voldoende aanleiding voor Philippe om volledig dwars te gaan. We genieten van deze glij-momenten; maar als je – om tijd terug te pakken na de bocht – vol op het gas moet om 4 sec later terug te moeten remmen om terug op het gemiddelde te rijden, dan blijven we dit toch heel vreemd vinden.

Verbazing alom: we eindigen de eerste dag als 25ste algemeen! De verdere dagen kunnen we kort samenvatten: we beperken de foutjes, op enkele schoonheids- en minder schone foutjes na. Op de lange, uitdagende proeven draaien we meestal top 20-tijden. Op de korte proeven zien we totaal andere wagens naar voor schuiven, allen op enkele punten verschil van elkaar.

Het gebrek aan sneeuw blijkt er voor te zorgen dat er continu wisselingen zijn van posities binnen het klassement. Wij houden het vrij ‘regulier’ en stijgen de tweede dag naar de 23ste plaats algemeen. Op de slotdag vallen we terug naar de 29ste plaats, daar we op 2 proeven van het einde een zware fout maken op de RT en 6 minuten verliezen. Dankzij de joker-resultaten blijft het algemene verlies beperkt. Zonder dit euvel was een 20ste plaats algemeen zeker mogelijk.

We hebben als team (dank aan Anne, Thierry en Pascal voor de service; dank aan Martial, Marc Duez, Francis Leroy en Robert Wuyts van Automag voor de gezellige avonden in het hotel) een ongelooflijke ervaring beleefd. Al waren het vooral de regio, de mensen (team, collega’s en supporters) en het extra sportieve die ons deden genieten. Wat ons veel plezier deed waren de vele supporters langs de baan die ons in het eindpark kwamen feliciteren voor het geboden spektakel. Het moet gezegd, we hebben er een paar setjes banden doorgejaagd door het veel schuif- en glijwerk. De aanmoedigingen langs het parcours, de vele opgestoken duimen die we kregen en de talrijke felicitaties nadien deden ons veel plezier. Al zijn we wel overtuigd dat we in deze Regularity wereld niet echt thuishoren.

Dank aan onze sponsors die dit hielpen realiseren: transport Delatte Philippe, MAN Truckcenter Diesel Bernard, sanitair en verwarming Marc Thienpont en last but not least Assurantiën Claeys René.

Of we hier ooit terugkeren, valt sterk te betwijfelen. We genieten van het meer ‘snelle’ werk en kijken naar onze eerste rally, waarschijnlijk de rallysprint van Moorslede.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws