Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Gitter Regularity trekt de armada op gang

Geschreven door  Feb 24, 2017

De discipline Regularity moet grote schoenen vullen in 2017, na een bijzonder geslaagd seizoen vorig jaar. De Gitter Regularity mag als opener fungeren.

Opnieuw mogen de regularity deelnemers evolueren in een uniek kader. In de rand van de Rally van de Haspengouw kunnen ze immers aan de slag op de proeven die ook door het BK Rally worden gebruikt. Voor de rally in de Haspengouwstreek wordt het een jubileumeditie, de 20ste editie. Na zes edities onder vlag van de VAS, werd er in 2001 overgegaan naar het Nationale Kampioenschap (toen de Divisie 2) en organisator Topspeed Rally Club Haspengouw zorgde in 2003 voor een primeur door de wedstrijd te brengen naar de toenmalige nationale topcompetitie, het Divisie 1 kampioenschap. Daardoor werd de Haspengouw de enige rally ooit die zowel de regionale VAS-competitie als de nationale topdivisies (D1 en D2) inrichtte. Met de Gitter Regularity wordt deze traditie een klein beetje voortgezet want ook nu loopt er een regionale competitie (regularity) naast een nationale (het BK Rally).

Met een startveld van 32 deelnemers lijkt deze discipline zijn in 2016 hervonden jeugd verder te zetten. Aan kwaliteit zal er ook geen gebrek zijn want met de regerende kampioenen Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts (nog steeds met de VW Golf), Jurgen en Tim De Bruyne (Toyota Celica TA22), Guy en Kevin Leclere (vorig jaar met de Escort MkI lange tijd in de running voor de zege) en tenslotte Patrick en Ari Meeus (dan toch aanwezig op de Ford Sierra), kunnen we spreken van een titanenstrijd in de Regularity. Ook Patrick Graindor en Luc Champagne, op de mooie Triumph TR7, krijgen we te zien ook al rijden zij als nulwagen voor de deelnemers.

Het aanhouden van een opgelegd gemiddelde is de opzet van de discipline. Dat moeten de fans en toeschouwers in gedachten houden als zij de deelnemers zien passeren en vinden dat die, in vergelijking met de rallywagens, misschien “traag” lijken te gaan. Op een proef moet dat gemiddelde, dat trouwens binnen eenzelfde proef kan wijzigen, te allen tijde worden aangehouden en dat is minder eenvoudig dan op het eerste zicht lijkt. Vooral op de Haspengouwse rallywegen zal het zaak zijn van de rechtervoet in bedwang te houden. Te snel rijden levert strafpunten op en kan ten koste gaan van een overwinning. Dat mochten de deelnemers vorig jaar al ondervinden toen de geheime secondencontroles hun tol eisten bij de toppers.

Alle actie is te volgen in het rallycentrum, Domein ’t Park op de Hannuitsesteenweg in Landen. De Regularity deelnemers vertrekken voor hun eerste proef omstreeks 9u30, dus na de rallydeelnemers en de deelnemers aan het RACB Criterium, voor een wedstrijd van ongeveer 230 km. Daarbij gebruiken ze de proeven van de rally (Walshoutem, Gingelom, Horpmaal en Heers) en zo leggen de regularity deelnemers deze keer een volledig parcours af op asfalt. Rond 16u55 verwacht men de eerste wagen opnieuw over het finishpodium en zijn we op weg naar een hopelijk boeiend seizoen in 2017.
 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws