Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport ongelukkig in Tielt en de Tour de Corse

Geschreven door  Apr 10, 2017

Emil Bergkvist: "Ik heb veel geleerd"

Drie wagens van team J-Motorsport kwamen dit weekend in actie, twee in Tielt, in de TAC Rally die verreden werd onder een mooie lentezon, en een in Corsica in de Franse manche van het Wereldkampioenschap Rally. In Tielt lag het ritme erg hoog, met 14 klassementsproeven verreden op 12 uur. Ondanks een probleem met de pop-off van de turbo, begon de wedstrijd goed voor Steve Bécaert. Na de eerste ronde stond hij 7de in het algemeen klassement, voor enkele Belgische rallyreferenties, waaronder de recente winnaar van de Spa Rally. Maar, in de tweede ronde bleef hij goed in de buurt van de 6de in het klassement, maar Steve verloor toch twee plaatsen.

"Ik begrijp het niet," betreurde de West-Vlaming. "Ik heb de indruk dat het beter gaat, dat ik sneller en, maar de tijden volgen niet." Helaas moest Steve even later de strijd staken door een probleem met de stop van de koppeling. "Heel jammer, maar dat is rally," stelde hij vast. "Ik zal nog veel kansen krijgen om deze ontgoocheling door te spoelen. Ik wil dit jaar nog 7 of 8 rally's rijden, waaronder de Rally van Ieper." 

De andere vertegenwoordiger van J-Motorsport had evenmin de voldoening de finish te halen in zijn eerste race in België. De jonge Achiel Boxoen maakte wel een goede indruk. "Ik werd goed voorbereid door Freddy Loix," vertelt de belofte die geselecteerd werd door J-Motorsport. "Hij overtuigde me van het belang om fysiek in een goede conditie te zijn. Ik heb ongeveer 300 km getest met de wagen, verdeeld over drie testsessies. Ik ben tevreden dat Freddy zegt dat hij met nog niet op dit niveau had verwacht. Nochtans ben ik voorzichtig gestart, want men had me verwittigd dat de wegen hier heel glad zijn. Daarom was ik heel verrast dat ik derde stond bij de Juniors, met tijden heel dicht in de buurt van die van de Mevius. Ik heb de raad van Freddy opgevolgd om me gewoon te amuseren aan het stuur. Gelet op mijn positie, begon ik te rijden om de tweede ronde uit te rijden. Helaas blokkeerde de versnellingsbak. Maar, ik ben tevreden over mijn prestatie en ik kijk al uit naar de start van de Rally van Wallonië om dit te bevestigen."

De Tour de Corse was natuurlijk veel langer dan de TAC Rally, maar Emil Bergkvist haalde wel de finish, zoals in de twee voorgaande rally's. "Natuurlijk moest ik na een klein foutje zaterdag verder in Super Rally," vertelt de jonge Zweed. "Maar de proeven in Corsica waren bijzonder verraderlijk! Zeker wanneer je passeert als 30ste, zoals wij. Door te snijden in de bochten, gooiden de wagens voor ons veel grind en stof op de baan. Je moest overal op voorbereid zijn. Vrijdag hebben we een goede dag beleefd. Bij mijn kennismaking met de wedstrijd, reed ik mijn eigen tempo en probeerde ik foutjes te vermijden. We hebben de volgende dag verschillende afstellingen geprobeerd. In dat opzicht was ik tevreden met onze 6de plaats in WRC2. Tijdens de tweede dag wilde ik het tempo verhogen, maar ik raakte een bruggetje. De achtertrein was te zwaar beschadigd om verder te rijden. Het team leverde prima werk om de DS 3 R5 weer op punt te zetten voor de slotdag. Ondanks een probleem met de turbo, haalden we de finish van de laatste twee proeven, waaronder de lange proef van 53 km zondagochtend. Onze 9de plaats in WRC2 was niet wat we verwacht hadden, maar we hebben veel geleerd. Deze ervaring zal nuttig zijn voor de toekomst. We concentreren ons nu op de volgende afspraak in Portugal."

In afwachting van de volgende afspraak voor Bergkvist, die mathematisch een uitstekende zaak deed in het kader van de Ultimate Challenge, zal
J-Motorsport natuurlijk van de partij zijn in de Rally van Wallonië eind deze maand.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws