Print deze pagina

E-Rally tijdens ConXioN Omloop van Vlaanderen

Geschreven door  Apr 27, 2017

De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen zal als eerste binnen het BRC kampioenschap 2017 een nevenwedstrijd organiseren voor ecologische voertuigen. Electrische wagens, voertuigen op waterstof, zero – emission auto's en plug-in hybride's, kunnen strijden voor de overwinning in de eerste E-Rally Omloop van Vlaanderen.

Deze nieuwe E-rally zal tegelijkertijd verreden worden met de 58ste ConXion Omloop van Vlaanderen die doorgaat op 1 & 2 september 2017 te Roeselare. De deelnemers rijden op hetzelfde parcours als de wedstrijd die meetelt voor het Belgian Rally Championship. De toeschouwers kunnen op een sportieve manier deze auto's ontdekken.

"Als organisator van de oudste rally van het Belgisch kampioenschap geloven we sterk in deze nieuwe voertuigen! We willen hiermee de aanzet geven tot “rallysport goes green”! Onze wedstrijd wordt verreden volgens de “Regularity reglementen,” van de RACB. Dit betekent dat de deelnemers onze regelmatigheidsproeven afrijden tegen een vastgesteld gemiddelde snelheid. Teams die dit gemiddelde niet behalen, hetzij te traag of te snel rijden, krijgen straftijd. Het team met het minste straftijd wint de wedstrijd. Daar de gemiddelde snelheid laag ligt zijn de veiligheidsvoorschriften niet zo hoog als voor de deelnemers aan de snelheidswedstrijd. Een rolkooi in de wagen en het dragen van een helm en een brandvrije overall zijn niet noodzakelijk," aldus Christof Seynaeve van KAMV vzw.

Concreet kan er dus deelgenomen worden met een standaard voertuig, de deelnemers dienen enkel over een vergunning “Regularity” te beschikken. Deze vergunning kan eenvoudig aangeschaft worden bij de administratieve controle voor de wedstrijd.

Op vrijdagavond zullen de deelnemers van de E-rally 1 van de 2 lussen afwerken, op zaterdag werken ze twee van de drie lussen af. Tussen de twee lussen door is er tijd om de wagens op te laden aan de laadpalen die de organisator ter beschikking stelt.

De timing en het wedstrijdreglement zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website: www.omloopvanvlaanderen.be. Wie meer informatie wenst omtrent dit evenement kan contact opnemen met onze organisatie via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be