Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Alles is klaar voor de Rallye International Police 2018

Geschreven door  Mei 17, 2018

Het is geen sinecure om een rally te organiseren, zelfs niet na 61 edities. Op enkele weken van deze unieke wedstrijd op 25 en 26 mei stuitte de Royal Auto Moto Club de la Police Liégeoise (R.A.M.C.P.L.) een onverwacht obstakel: de weigering van één van de gemeenten waar de wedstrijd vorig jaar door reed. Er is echter meer nodig om het ervaren organisatieteam uit het lood te slaan en vandaag is alles klaar voor de Rallye International Police 2018.

De positieve kant aan deze tegenslag is dat de deelnemers een nieuwe proef voorgeschoteld krijgen in Crisnée. Deze proef is iets korter dan voorzien door een evenement met tweewielers op dezelfde dag, maar hij zal zeker in de smaak vallen bij de deelnemers en hij wordt zowel in de provincie Limburg (Tongeren) als in de provincie Luik gereden. Dat is ook het geval voor de proef in Herstappe die in omgekeerde richting tegenover vorig jaar gereden wordt wat hem volgens de organisatoren nog aantrekkelijker maakt. Xhendremael zal ongetwijfeld de meest geliefde bij de toeschouwers blijven want het is opnieuw een show-proef met drie rondjes. De wijziging van de locaties van start en finish verandert daar niets aan.

Elk van deze proeven, respectievelijk 5,61 km, 14,01 km en 12,88 km lang, wordt vier keer afgewerkt. Het parcours is 280 km lang, waarvan 130 km klassementsproeven.

De Rallye International Police is op zich al uniek in zijn genre door de mix van auto’s en moto’s, en dit jaar komt er nog een categorie bij, VHRS. Dit staat voor "Véhicules Historiques de Régularité Sportive". Snelheid is hier niet de opdracht maar wel het respecteren van een vooropgestelde gemiddelde snelheid. De deelnemers rijden echter wel op afgesloten wegen. De benaming "Régularité Sportive" wordt gerechtvaardigd door het feit dat piloten hun handen vol zullen hebben om stafpunten te vermijden.

Het rallycentrum van de Rallye International Police bevindt zich dit jaar in de gebouwen van het Athénée Royal in Alleur (Rue de la Vallée, nr 60). De wedstrijdleiding, gesloten park, regroup, service en aankomst bevinden zich allemaal op dezelfde locatie wat het zeer makkelijk maakt voor de toeschouwers. De festiviteiten gaan al op vrijdag 25 van start om 15u op de Espace Tivoli in Luik, naast de Place du Marché, met de voorstelling van de deelnemers. Vanaf 17u zullen zij zich naar de Renault garage Néri in Burenville begeven voor de administratieve en technische keuring.

De Rallye International Police staat open voor teams die gevormd worden door twee politieagenten, één agent en één burger, of twee burgers. Wie niet over een nationale vergunning beschikt kan vooraf op de website van de RACB een ‘One Event Pass’ aanvragen. Naast de bovenvermelde VHRS wagens worden ook wagens die beantwoorden aan ASAF en VAS normen aanvaard.

Kruis alvast 25 en 26 mei aan in uw agenda om dit originele evenement bij te wonen!

Meer info op: www.rallyepoliceliege.com

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws