Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Hemicuda Rally laat historie heropleven

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het West‐Vlaamse Koekelare wordt op 11 en 12 oktober opnieuw het centrum van de Hemicuda Rally, de voorlaatste wedstrijd van het Vlaams Rallykampioenschap 2014. "De veertiende editie dient zich in elk geval veelbelovend aan," vertelt Jan Verschaeve, wedstrijdleider. "De rally wordt de langste die we ooit georganiseerd hebben, met niet minder dan 118 kilometer klassementsproef. Nochtans doen we dit in slechts drie ronden, van telkens vier klassementsproeven. Naast de twee proeven in Koekelare, waar opnieuw zij‐aan‐zij gestart wordt voor de KP's De Mokker en Hovaeremolen, zijn het vooral de vernieuwde KP's in Kortemark (14,2 km) en Houthulst (14,3 km) die de doorslag geven. Het feit dat we vier proeven kunnen rijden, laat ons toe om wat meer ademruimte in de wedstrijd te brengen. Zo starten we pas om 8 uur 's ochtends, en wordt de eerste wagen toch alweer op het podium verwacht tegen 17 uur. Bovendien zijn we van plan om net als in de internationale rally's de prijsuitreiking meteen na aankomst op het podium te houden, dat naar traditie staat opgesteld in het Servicepark bij Bouwmaterialen Willaert."

Na de bijzonder snelle klassementsproef te Houthulst is er een Regroup‐controle aan Taverne De Kippe in Merkem. Dit staminee zal bij heel wat rallyliefhebbers mooie herinneringen oproepen, gezien haar rijke geschiedenis in de provinciale rallysport. In de aanloop naar de rally zullen piloten en copiloten trouwens een administratieve pre‐controle kunnen doen in Taverne De Kippe, waar ze ook al hun roadbook zullen kunnen afhalen.

Naast het VAS rallykampioenschap voor moderne en historic wagens, telt de Hemicuda Rally ook mee voor de Ford Pinto Cup, de Opel Historic Cup en de Flanders Rally Challenge. Die laatste brengt met zich mee dat ook piloten met een nationale licentie kunnen starten in de Hemicuda Rally.

De Hemicuda Rally is een organisatie van Autostal Hemicuda uit Lauwe en Autostal Atlantic uit Koekelare. Het reglement van de 14e Hemicuda Rally wordt op 1 augustus gepubliceerd via www.hemicuda.be.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws