Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Kuipers en Buysmans terug in WK Rally Duitsland en Frankrijk

Geschreven door  Nov 30, 2014

Na een afwezigheid van ruim een jaar maakt de Nederlander Dennis Kuipers zijn rentree in het wereldkampioenschap rally’s met het FERM World Rally Team. De coureur uit Borne neemt in augustus deel aan de ADAC Rallye Deutschland en start begin oktober in de WK-rally van Frankrijk. In beide gevallen met een Ford Fiesta RS WRC van M-Sport.
 
“De Rally van Duitsland is voor mij één van de mooiste wedstrijden. De klassementsproeven zijn zeer gevarieerd en het is bovendien mijn thuiswedstrijd. Er staan altijd veel Nederlandse fans langs de kant en dat maakt deze rally extra speciaal”, vertelt de 28-jarige rallyrijder.
 
Voorbereidingstraject
Voor de terugkeer op het hoogste niveau heeft het FERM World Rally Team samen met M-Sport een uitgebreid voorbereidingstraject samengesteld. Begin augustus rijdt Dennis Kuipers met zijn Belgische navigator Robin Buysmans in een Ford Fiesta S2000 de Rallye Wartburg om ritme op te doen. Aansluitend werkt de Nederlandse coureur een tweedaagse test af met M-Sport om kennis te maken met de nieuwste evolutie van de Ford Fiesta RS WRC.
 
‘WK-niveau zeer hoog’
Het wordt voor Dennis Kuipers zijn vierde deelname aan de WK Rally van Duitsland. Zijn beste resultaat was een 10e plaats in 2011. In dat seizoen behaalde Dennis Kuipers in totaal 7 top 10-resultaten inclusief een historische vijfde plaats in Frankrijk. “Ik ben er een tijd uit geweest, dus het zal geen eenvoudige opgave zijn; het niveau in het WRC is zeer hoog. Ik ga mijn wedstrijd rustig opbouwen en kijken waar we uitkomen.”
 
Eurol en Heisterkamp
De rentree van Dennis Kuipers op het hoogste niveau van de rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door twee nieuwe partners: smeermiddelenfabrikant Eurol en transportspecialist Heisterkamp Transportation Solutions. “Het is prachtig om Nederlandse bedrijven van dit kaliber achter me te hebben staan. De steun van Eurol en Heisterkamp speelt een belangrijke rol bij mijn terugkeer in het WRC.”
 
Agenda FERM World Rally Team:
Wartburg Rallye                     8-10 augustus
ADAC Rallye Deutschland     21-24 augustus
Rally de France-Alsace          3-5 oktober

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws