Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXioN Omloop van Vlaanderen: Hans Depla en Rob Swann vormen opnieuw een team

Geschreven door  Nov 30, 2014

Net als vorig gaan Hans Depla en Rob Swann weer samen team vormen gedurende de Omloop van Vlaanderen.

Peter Verpoort, zaakvoerder van Magic Clean, heeft beslist om dit jaar opnieuw een extra inspanning te doen. “Vorig jaar hebben mijn beide piloten de bijna perfecte rally gereden. Zowel Hans als Rob verloren op één klassementsproef een tiental minuten en moesten alle hoop op een goed klassement opbergen. De rest van de rally verliep echter feilloos voor beiden en Hans was constant de snelste in zijn klasse terwijl Rob voortdurend in de top 5 meedraaide. Zaterdagavond haalden beiden het podium met het besef dat het goed was geweest maar dat er uiteraard veel meer in zat. Ik kan dan ook niet anders dan mijn vertrouwen in beiden bevestigen. Indien Hans en Rob van die kleine tegenslag gespaard blijven dan zullen beiden heel hoog eindigen.”

Hans Depla is ondertussen al aan zijn achttiende deelname toe. “Vorig jaar hebben we op de voorlaatste proef een tiental minuten verloren toen we weggleden op een laag grind en zachtjes in de gracht belandden. Een bijna zekere klasse-zege ging zo verloren. Dit jaar willen we opnieuw een gooi doen naar de zege in de klasse R3C5. In de periode 1995-2005 behaalden we met onze Nissan Sunny tal van klasse-zeges tegen de veel snellere Renault Clio’s en de fabrieks-Peugeots zodat onze doelstelling nog niet veranderd is. We hebben dit seizoen opnieuw geopteerd voor de Renault Clio van Pevatec. De recent behaalde top-10 plaats in de Rally van Staden zorgt voor de nodige boost bij gans het team. We komen met vertrouwen aan de start en hopen nu alleen nog op droog weer. Dit is zowel voor mij als mijn sponsor een thuiswedstrijd en dus een zeer belangrijke afspraak.”

Rob Swann is dit jaar aan zijn vijfde deelname toe. De 45-jarige ondernemer kwam vorig jaar voor het eerst aan de start met een prachtige Subaru WRC S11. “Dit was mijn vuurdoop met deze wagen en ik moet bekennen dat de Subaru goed past op dit erg snelle parkoers. Een kapotte aandrijfas rechts achter op de KP Zilverberg ontnam ons alle hoop op een goed klassement maar we beslisten om verder te doen voor de sponsor en de sympathieke organisator. Sindsdien is de Subaru grondig vernieuwd en kreeg hij een nieuw kleurtje. We wonnen de Tempest Rally op onverhard en de Premier Rally, behaalden een vierde plaats in de Tour of Epynt waar we een heleboel nieuwe onderdelen kwamen testen en enkele maanden terug werden we tweede in de Barbados Rally waar toch tien WRC’s aan de start stonden. Ik hoor dat er verschillende piloten geïnvesteerd hebben in wagens van de nieuwe R5 categorie en dat er een paar nieuwe klassementsproeven zijn. Dat maakt de wedstrijd zeker aantrekkelijker.”

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws