Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Nissan 350Z Challenge: Stelt Matthias Boon zijn titel veilig in Roeselare?

Geschreven door  Nov 30, 2014

Omloop van Vlaanderen biedt prachtig parcours aan 115 deelnemers

Aanstaande vrijdag (5 september) gaat in Roeselare de mede voor het Nederlands Rallykampioenschap meetellende Omloop van Vlaanderen van start. Niet minder dan 115 equipes staan ingeschreven voor deze prachtige wedstrijd, die haar 55e editie zal beleven. Onder de deelnemers bevinden zich dit keer slechts 3 equipes in de Nissan 350Z Rally Challenge, maar het spektakel zal er niet onder leiden verwachten de coureurs. Met Matthias Boon stevig in het zadel voor de titel belooft deze Belgische ronde van de cup de ontknoping te brengen in de strijd om de titel.

Niemand twijfelt meer aan de titel voor Matthias Boon, die voor het Deltion team dit seizoen een Nissan 350Z Challenger bestuurt. In de GTC Rally kwam Boon goed weg toen hij ondanks een foutje bij het aanremmen van een chicane toch nog de nodige punten kon vergaren, omdat de directe concurrenten met grote problemen kampten en de finish in de meeste gevallen niet haalden. “Daardoor lijkt het er op dat ik al in Roeselare de titel veilig kan stellen, omdat daar ook een aantal 350Z rijders niet aan de start zal verschijnen,” aldus Matthias Boon – in 2013 de junior rallykampioen van België. “Maar ik win de titel liever na een stevige strijd, dan zonder tegenstand.

Voor zowel Matthias Boon als voor de twee Nederlandse Nissan coureurs Arjan Heijstek en Roel van der Zanden is er bij de deelname aan de Omloop van Vlaanderen een belangrijk nieuw element: alle drie rijden zij met een andere navigator dan vorige keer. Matthias Boon wist zelfs tot op vier dagen voor de start nog niet met wie hij de uitdaging zal aangaan: “Met Davy Thierie heb ik de afspraak dat als hij met een WRC auto kan deelnemen hij die vrijheid heeft. Nu hij met de snelle Nederlander Bernhard ten Brinke kan rijden in een Ford Fiesta WRC moet ik dus op zoek naar een geschikte vervanger.”

De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen heeft weer een prachtig parcours uitgestippeld voor deze 55e editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen, de oudste wedstrijd op de kalender van het Belgian Rally Championship. De strijd op de 18 uitdagende klassementsproeven zal op vrijdag 5 en zaterdag 6 september razend spannend worden, want de deelnemerslijst oogt indrukwekkend. De wedstrijd opent op vrijdag 5 september met drie klassementsproeven. De proef "De Ruiter" zal twee keer verreden worden, met tussendoor een passage over de nieuwe proef van “Koolskamp”. Na de opwarming vrijdagavond, die elk jaar wel een paar verrassingen in petto heeft, volgt een heel intensieve zaterdagetappe in een hoog ritme. Er worden nog 15 proeven afgewerkt, waaronder drie keer de befaamde en unieke “Zoning” op het industrieterrein, waar op het einde van de wedstrijd de beslissing zal vallen. De totale lengte van de rally bedraagt 455 km, waarvan 175 km aan wedstrijdkilometers.

De deelnemende equipes aan de Nissan 350Z Rally Challenge die op vrijdag 5 en zaterdag 6 september tijdens de 55e ConXioN Omloop van Vlaanderen in actie zullen komen zijn (in alfabetische volgorde):

Matthias Boon / n.n.b.
Met twee tweede plaatsen, 1 zege en 1 vierde plaats, gaat Matthias Boon aan de leiding van de Nissan 350Z Rally Challenge. De Belgische leider in de titelstrijd kan in Roeselare al de titel veilig stellen als hij de finish haalt: “Maar dat betekent niet dat ik er niet voor ga rijden,” meent de vriendelijke Belgische coureur van het Deltion Rallyteam. “Ik had graag iets meer tegenstand gehad, maar ik vind ‘Vlaanderen’ een mooie rally en ga er dus zeker de strijd aan. Ik heb er al drie keer aan de start gestaan en heb dus wel de nodige parcours kennis. Het Deltion College zorgt ook steeds voor een technisch goede auto; nu moet ik alleen niet zo’n dom foutje maken als in de GTC Rally…” Maar Matthias Boon begint goed uitgerust aan de rally, want daags voor de verkenning keert hij terug van vakantie in Italië.

Arjan Heijstek / Lieke Bouman
Na zijn onfortuinlijke afwezigheid in de ELE Rally – vanwege ziekte van navigatrice Cindy Verbaeten – bracht de GTC Rally Arjan Heijstek een welverdiende tweede plaats in het Nissan Challenge klassement en daarmee schoof hij op naar de tweede plaats in de titelstrijd: “Ik heb er enorm veel zijn in om in Vlaanderen te rijden; twee jaar geleden heb ik er ook al eens gereden en toen had ik het reuze naar mijn zin. Het zijn uitdagende proeven en de weersverwachting is goed, dus dat wordt een mooi rally festijn.” Arjan Heijstek rijdt in Vlaanderen met Lieke Bouman aan zijn zijde: “Ik reed met haar al eerder een paar wedstrijden en we kennen elkaar al 15 jaar – dus ik verwacht dat we een goed duo vormen,” aldus Heijstek die onlangs de samenwerking me Cindy Verbaeten verbrak: “Onze wegen scheiden inderdaad; we verschilden van mening over een aantal zaken en in de auto moet je 100% op elkaar kunnen vertrouwen, dus het is beter zo.”

Roel van der Zanden / Jo van Lee
Ook Roel van der Zanden komt aan de start met een nieuwe navigator. “In de GTC Rally reed ik voor het eerst met Renaldo Lier en dat ging goed. Maar wij hadden ook afgesproken dat ik dit seizoen veel wil leren en wil kijken met wie ik het beste mijn rally carrière kan voortzetten. En nu ga ik dus met Jo van Lee, een ervaren Vlaamse navigator, in Vlaanderen van start. Ik merk al in de voorbereiding hoe minutieus hij te werk gaat. Ik zie dan ook uit naar mijn debuut met hem aan mijn zijde in Roeselare.” Aan de auto van Van der Zanden was sinds zijn cup-zege in de GTC Rally niet veel werk. Alleen de carterplaat werd vervangen. Intussen ging Van der Zanden nog een kijkje nemen bij de voor het WRC meetellende Deutschland Rally: “Wat een spektakel en wat mooi om die topmannen aan het werk te zien. Ik moet nog wel veel leren…”

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws