Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Fabory Rallyteam klaar voor ConXioN Omloop van Vlaanderen

Geschreven door  Nov 30, 2014

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september staat het Fabory Rallyteam voor de tweede maal aan de start van de Omloop van Vlaanderen, rondom het Belgische Roeselare. Johan Faes en navigator Christiaan van der Rijsen willen met hun Mitsubishi Lancer Evo 9 vooral genieten van deze mooie wedstrijd. Daarnaast gaat de equipe er alles aan doen om zich te meten met de lokale rijders in de standaardklasse, groep N.

Na een korte zomerstop is het Fabory Rallyteam helemaal klaar om weer in actie te komen. De laatst verreden wedstrijd was de GTC Rally begin juli. Faes: “We kijken er enorm naar uit, het is alweer veel te lang geleden. Ik had vorig jaar in Roeselare een halve rally nodig om door te krijgen hoe hard ik over de proeven van de Omloop kan. Vervolgens heb ik met volle teugen genoten. Dit is zoals een rally hoort te zijn: diep snijden, wisselende ondergronden, mooie proeven. Prachtig!”

Over zijn verwachtingen is Faes duidelijk: “Terreinkennis is hier heel belangrijk. Er zijn veel echt gladde stukken en je moet weten waar je kunt snijden en waar niet. Vorig jaar hebben we een keer lek gereden, waarbij de band van de velg kwam, en drie velgen kapotgereden. Oppassen geblazen dus! Ik denk niet dat we de lokale groep N-rijders bij kunnen houden, maar we gaan het wel proberen. Een aantal van die mannen rijdt elke dag over deze wegen in verband met woon-werkverkeer. Als dat al niet het geval is, kennen ze deze proeven van een van de vele andere rally’s die in deze omgeving georganiseerd worden. Hoe dan ook gaan wij genieten en voelen we in ieder geval geen druk van een kampioenschap.” Vorig jaar eindigde Faes als 17de algemeen en 3de in de klasse, groep N.

Net als vorig jaar organiseert het team op de service (Diksmuidsesteenweg 400, Roeselare) een dag voor de sponsors. “Er zit een Fabory shop in Roeselare. Voor ons dus een mooie gelegenheid om onze sponsor en zijn gasten extra in het zonnetje te zetten. De ambiance is sowieso erg goed in Roeselare, dus dat komt helemaal goed!”

De Omloop van Vlaanderen bestaat uit 18 klassementsproeven. Op vrijdagavond gaat de eerste deelnemer om 18.00 uur over het podium op de service om te beginnen met de drie klassementsproeven van die avond. Zaterdag worden de resterende 15 proeven verreden. Zaterdagavond om 21.00 uur rijdt de eerste deelnemer over het finishpodium, hij heeft er dan ruim 175 kilometer op snelheid opzitten.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.omloopvanvlaanderen.be.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws