Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXion Omloop van Vlaanderen: Princen pakt zijn vierde zege, maar Loix de titel

Geschreven door  Nov 30, 2014

De zesde manche van het Belgian Rally Championship werd dit weekend gedomineerd door Kris Princen met zijn Subaru Impreza WRC S12b, maar de tweede was wellicht al even blij, want Freddy Loix mocht zijn tweede opeenvolgende Belgische titel vieren, de eerste Belgische titel van Skoda Belgium. Kampioen met twee overwinningen tegenover vier zeges voor Princen, leg dat eens uit aan een buitenstaander...

Na een kanonstart van Freddy Loix en Johan Gitsels vrijdagavond, nam Kris Princen zaterdagochtend meteen het commando over. De winnaar van 1999 kwam zaterdagmiddag goed op dreef en controleerde vervolgens de wedstrijd om met 54"8 voorsprong de ConXioN Omloop van Vlaanderen op zijn naam te schrijven. Voor Kris Princen en copiloot Peter Kaspers, die voor de eerste keer aan de start kwam in Roeselare, is het al de vierde zege van het seizoen. "Omdat ik van mei niet meer gereden had, moest ik eerst weer in het ritme komen. Het was een prachtige wedstrijd en we hebben serieus moeten aanvallen om het verschil te maken," lachte Kris Princen.

Freddy Loix moest enkel voor Cédric Cherain en Hermen Kobus finishen om zijn tweede Belgische titel veilig te stellen. Met een overtuigende tweede plaats, voor enkele sterke WRC-piloten, volbracht Freddy zijn opdracht met glans. "Van bij de start had ik een supergoed gevoel in de Skoda Fabia S2000 van BMA. Ik ben vooral trots op het feit dat we de R5's, de wagens van de nieuwe generatie, hebben verslagen met onze Skoda," aldus kersvers Belgisch kampioen Loix, die op het podium zijn titel vierde met de ALS Ice Bucket Challenge.

Voor de derde plaats was er het ganse weekend een felle strijd tussen de Nederlanders Bernhard Ten Brinke en Bob de Jong. Ten Brinke, die zich kwam voorbereiden op de Dakar 2015, moest op de voorlaatste proef zijn Fiesta WRC aan de kant zetten door een probleem met de benzinepomp, waardoor Bob de Jong voor de tweede keer op het podium eindigde in de ConXioN Omloop van Vlaanderen. "En zonder een lekke band in Passendale had ik ook Freddy Loix nog geklopt voor de tweede plaats, want we verloren daar een halve minuut terwijl we op 11" van Freddy zijn geëindigd," vertelde de Jong.

Met een vierde plaats rukt Cédric Cherain, die een foutloze wedstrijd reed, op naar de tweede plaats in de tussenstand van het BRC. Andy Lefevere sluit de Top 5 af met zijn Mitsubishi Lancer EvoX R4. Een prachtig resultaat voor de lokale specialist, die uiteindelijk 11" over had op de winnaar in GT, Mathias Viaene met een Porsche 997 GT3.  "Dit is een fantastisch resultaat in mijn eerste nationale wedstrijd met de Porsche, zeker na een afwezigheid van twee jaar. Ik sta versteld van het potentieel van de 997. Dit resultaat had ik niet verwacht," aldus Viaene.

Hermen Kobus, die door remproblemen en een schakelprobleem nooit in het ritme kwam, eindigde op de 7de plaats, voor Tim Van Parijs, die vrijdagavond al veel tijd verloor door een lekke radiator. Vincent Verschueren werd 9de met zijn Citroën DS3 R5, ondanks een transmissieprobleem in de openingsronde, en Chris Van Woensel sloot de top 10 af, na aanhoudende problemen met de motor van zijn Subaru. Pieter Tsjoen moest opgeven na een motorbreuk en Patrick Snijers ging zaterdagochtend van de baan.

In Historic was Paul Lietaer de sterkste, terwijl Guillaume Dilley de overwinning behaalde in het Junior BRC. Kurt Braeckevelt werd in zijn thuisrally kampioen in het RACB Rally Criterium.

Onze foto's hier!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws