Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

EBR: Thierry Neuville gaat voor de overwinning

Geschreven door  Nov 30, 2014

Zaterdag in Sankt-Vith zal de Hyundai i20 WRC voor de allereerste keer op Belgische bodem aan de start komen van een rally. De East Belgian Rally heeft de eer om het officiële team van Hyundai in het Wereldkampioenschap te verwelkomen in de zevende en voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship. Met Thierry Neuville, kind van de streek, aan het stuur, is meteen de topfavoriet bekend.

Een WRC-fabrieksteam dat aan de start komt van een nationale rally buiten het Wereldkampioenschap is hoogst uitzonderlijk. Maar, Thierry Neuville is niet vergeten hoeveel inspanningen de AMC Sankt-Vith en de Tieltse Automobiel Club, de organisatoren van de East Belgian Rally, de voorbije jaren hebben gedaan om hem aan de start te brengen van zijn thuisrally. Bovendien kunnen Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul op deze manier nog eens hun fans bedanken voor de massale steun in de Rally van Duitsland, waar ze hun allereerste overwinning in het Wereldkampioenschap behaalden. De deelname van Thierry en Nicolas in Sankt-Vith past bovendien wonderwel in hun WK-programma.

"We gebruiken de East Belgian Rally dit jaar als een testdag als voorbereiding op de Rally van de Elzas in Frankrijk, de WK-manche die volgend weekend op het programma staat. In plaats van twee dagen te testen in Frankrijk, heb ik één dag ingeruild om de East Belgian Rally te rijden. Het is voor ons een testdag. Ik zal een aantal zaken proberen en de afstellingen verfijnen voor de WK-wedstrijd in Frankrijk. Bovendien kan ik extra competitieritme opdoen," vertelde Thierry aan Herbert Simon van de AMC Sankt-Vith.

Precies omdat het aantal testdagen reglementair beperkt is, zal Thierry donderdagavond niet deelnemen aan de shakedown, waar hij wel zijn broer Yannick zal aanmoedigen en adviseren.

Sportief is het resultaat ondergeschikt aan de voorbereiding op de volgende afspraak in het WRC, maar na zijn eerste zege in het Wereldkampioenschap wil Thierry voor eigen publiek natuurlijk graag een eerste zege in het Belgian Rally Championship behalen.

"Er komen een aantal sterke concurrenten uit het BRC aan de start, maar natuurlijk ga ik met de Hyundai i20 WRC voluit voor de overwinning en zal ik trachten het spektakel te verzorgen," aldus Thierry.

Afspraak zaterdag in de East Belgian Rally!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws