Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Negende plaats in Hellendoorn voor Wouter Ploeg

Geschreven door  Nov 30, 2014

Goede voorbereiding voor de East Belgian Rally

Van een gebrek aan wedstrijdritme was afgelopen weekeinde niets te bespeuren bij rallyrijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer). In de meest prestigieuze rally van Nederland, de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, werd een keurige negende plaats behaald en ook de bekers voor winst in de Divisie 5 alsmede klasse 11 gingen mee vanuit Twente naar de Veluwe. De Hellendoornse klassieker is daarmee de gehoopte perfecte opwarmer voor de East Belgian Rally van aanstaand weekeinde geworden.

De weersomstandigheden rondom Hellendoorn trokken letterlijk en figuurlijk diepe sporen in het klassement van de wedstrijd. Op de openingsavond werden vier van de zes te verrijden klassementsproeven afgelast vanwege mistbanken, in de Twentse volksmond ‘Witte Wieven’ genaamd. “Op de KP waar wij altijd goed presteren, de Luttenbergring, kwamen we geweldig uit de startblokken met een 6e tijd. En ook in de 2e proef reden we sterk met een tiende tijd. Al werd de mist steeds heviger. Het was een goed besluit van de organisatie om de resterende proeven af te blazen. Wij waren tevreden met de zevende plaats”, keek Ploeg terug op de vreemde vrijdagavond.

Dat het moeilijk zou worden om de zevende stek vast te houden op de tweede dag wisten Ploeg en van Koppen al bij het vertrek voor de resterende negen klassementsproeven op zaterdagochtend. “Er zit veel onverhard in de proeven van de zaterdag. Daar hebben wij met onze achterwielaangedreven BMW het altijd moeilijk”, besefte navigator Van Koppen. Met name de grotendeels onverharde KP Ligtenberg, vlak bij Rijssen, boezemde het duo weinig vertrouwen in. “We hebben op die proef weinig te zoeken met onze BMW en dus verliezen we ten opzichte van de vierwiel aandrijvers heel veel tijd. Het parcours van de tweede dag is duidelijk in het voordeel van die auto’s”, wist ook Ploeg. Toch slaagde het duo in de, perfect door het team van Reconsales Autosport onder leiding van Jan Nijhof geprepareerde, BMW 1M Coupe erin lang een achtste plaats vast te houden. Na een enorme hoosbui tijdens de passage van de short rally werd de tweede doortocht op Ligtenberg gelukkig voor het duo afgeblazen en leek de achtste plaats een zekerheidje met nog één proef te gaan. Het mocht niet zo zijn. “We reden door een grote plas op de KP Beuzeberg waardoor de motor in begon te houden. Dat duurde zeker tot halverwege de proef en kostte ons nog een plaatsje”, legde Ploeg na afloop uit.

“Onze doelstelling was een plaatsje in de top 10. Met de negende plaats is dat uitstekend gelukt. Daarnaast zijn we ook de snelste achterwiel aandrijver geworden en hebben de winst in onze divisie en klasse gepakt. Veel belangrijker is dat de auto de hele rally geen enkel probleem heeft gegeven dankzij de goede zorgen van Jan Nijhof en zijn mensen. Daardoor kunnen we met veel vertrouwen komend weekeinde naar Sankt Vith afreizen voor de East Belgian Rally”, aldus Ploeg.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws