Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

EBR: Cherain blijft in de buurt van Neuville na KP 5

Geschreven door  Nov 30, 2014

Na de eerste vijf klassementsproeven van de East Belgian Rally is het al duidelijk dat Thierry Neuville een maatje te groot is voor onze nationale toppers. Met zijn officiële Hyundai i20 WRC, die voor de eerste keer te zien is op Belgische rallyproeven, heeft de lokale held een minuut voorsprong na de eerste lus van vijf proeven.

De verrassing is de man op de tweede plaats. Cédric Cherain nam een uitstekende start met de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport. De tweede in de tussenstand van het kampioenschap maakt zijn startnummer 1 meer dan waar. "Het verloopt absoluut perfect," lachte Cédric bij de eerste hergroepering.

Kris Princen, die we op de tweede plaats hadden verwacht, kwam aandringen na KP 3, maar op de vierde proef verloor de Limburger een kleine minuut door een lekke band. Daardoor volgt hij op de vierde plaats, 4" achter Chris Van Woensel die met zijn Subaru Impreza WRC S5 weer erg knappe tijden op de tabellen zet. "Ja, maar we zitten wel op onze limiet. Normaal zal ik Kris niet achter me kunnen houden," vertelde Van Woensel.

Hermen Kobus volgt op de vijfde plaats op 6"8 van Princen. De Nederlander, vorig jaar nog tweede in Sankt-Vith, is niet helemaal tevreden: "De auto is goed, maar ik sta blijkbaar niet zo scherp. Het was nog niet goed vanochtend."

De snelste Porsche volgt op de 7de plaats. Tim Van Parijs, die vanochtend even experimenteerde met banden van Hankook maar terugkeerde naar zijn vertrouwde Michelins, is alvast sneller dan zijn merkgenoten Francis Lejeune, die kampt met een gebrek aan competitieritme, en Jochen Claerhout, die zich ziek voelt en toegeeft dat het gewoon te hard gaat.

Vincent Verschueren volgt op een 8ste plaats met de Citroën DS3 R5: "Nee, ik ben niet tevreden. Ik heb geen tractie achteraan en dan verlies je het vertrouwen in de snelle situaties..."

Bob De Jong, pas 9de, kampt met de turbodruk op zijn Mitsubishi, terwijl ook de versnellingsbak problemen vertoonde op de eerste proeven. Hij staat 8"3 achter Anthony Martin, die de motor liet afslaan door een slecht functionerende launch control.


Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws