Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Ook Petter Solberg aan de start in de Condroz Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Petter Solberg met Citroën en Marc VDS aan de start van de Condroz Rally

Een tijdje terug werd het schitterend nieuws bekend gemaakt dat de Noord-Ier Kris Meeke aan de start komt van de Condroz Rally, de laatste manche van het BRC, met een Citroën DS3 R5. Gisteren werd ook bekend gemaakt dat ook de Noor Petter Solberg, de wereldkampioen van 2003, aan de start komt met een Citroën C4 WRC. Na de deelname van Sébastien Loeb vorig jaar staat het nu al vast dat de Condroz Rally een prachtige afsluiter van het seizoen zal zijn.

Dankzij de inspanningen van het team van Marc VDS, de belangrijkste partner van deze operatie, en Citroën BeLux zullen de kleuren van Citroën goed vertegenwoordigd zijn.

Inderdaad, terwijl Yves Matton, met opnieuw Daniel Elena aan zijn zijde, terug zijn resultaat van vorig jaar wil herhalen, zal de 'World Rally Champion 2003', Petter Solberg, de Condroz Rally ontdekken aan het stuur van een WRC van het merk met de 'double chevron', zoals dat zo mooi klinkt in het Frans.

"Ik ben blij terug te keren aan het stuur van een Citroën C4 WRC," glimlacht Petter. "Ik heb heel goede herinneringen met de C4 in het WRC. Maar zoals iedereen weet ben ik de laatste jaren alleen bezig met rallycross. Je mag dus niet vergeten dat ik twee jaar geen rally's heb gereden. Het zal dus even duren eer ik mijn ritme terug heb. Dit is ook het geval voor mijn copiloot, Phil Mills. Onze laatste samenwerking dateert al van 2010. We zullen dus opnieuw... nota's moeten leren maken," lacht Petter luidop. "Ik kijk er naar uit om de sfeer van een Belgische rally op te snuiven want die is blijkbaar uniek. Ik had al een voorsmaakje in Mettet en dat beviel mij wel. Ik heb met veel plezier dit one-shot aanvaardt want ik heb altijd al een heel goede relatie gehad met Citroën Racing."

Voor Yves Matton is de Condroz Rally al lang een niet te missen afspraak. "Wanneer je eens hebt geproefd hebt van de Condroz met een WRC is het moeilijk om niet terug te komen met een dergelijke bolide," knipoogt Yves. "Ik blijf ook lid van de Motor Club van Hoei want ik zal nooit de Condroz Rally vergeten die mij de passie voor de rallysport heeft aangewakkerd. Ik zal opnieuw samenwerken met Daniel Elena want uiteraard is hij heel professioneel... en een goed humeur in de wagen. Ook de deelname van Petter Solberg is in die lijn. Petter is echt gepassioneerd door rally en zal in Hoei zijn titel van wereldkampioen Rallycross vieren aan het stuur van een Citröen, een merk waar hij al vele jaren trouw aan is. Dat geldt trouwens ook voor Kris Meeke die zal rijden met een officiële DS3 R5. We zullen beide gezamenlijk ondersteunen. We komen alle drie aan de start om plezier te maken, om het publiek te behagen en om de kwaliteiten van Citroën nogmaals te onderstrepen."

Marc van der Straten-Ponthoz, de oprichter van van het Marc VDS Racing Team, reageerde enthousiast op het project en besloot om zo de belangrijkste partner van de Citroën WRC's van Petter Solberg en Yves Matton te worden.

"Het concept sprak mij enorm aan en zo besloot ik mee te doen aan dit geweldig avontuur met mijn team van Marc VDS. Dit betekent wel niet dat we ons willen lanceren in de rallysport. Het is eerder om de aandacht te vestigen op ons programma met moto's en de interesse van ons team te vergroten. Deze deelname aan de Condroz Rally is een perfect visitekaartje! En we blijven deze traditie verder zetten in de autosport, net zoals mijn vader al deed voor mij."

Ook Olivier Rocour, namens de Motor Club Hoei, is verheugd dat dankzij de inspanningen van de verschillende partners een top-affiche kan aangeboden worden voor de Condroz Rally.

"Dit is mogelijk dankzij de inzet van verschillende personen waaronder Yves Matton maar ook de RTBF. Wij willen ieder jaar een mooi deelnemersveld aanbieden. Vorig jaar was al uitzonderlijk met de deelname van Sébastien Loeb en dit jaar brengen we Petter Solberg aan de start. Het is trouwens ook een première want voor de eerste maal komt een wereldkampioen rally én rallycross aan de start!"

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws