Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Hemicuda Rally nieuwe uitdaging voor Fabory Rallyteam

Geschreven door  Nov 30, 2014

Aankomend weekend wordt rondom het Belgische Koekelare de Hemicuda Rally verreden. Een van de deelnemers aan dit compacte evenement is Johan Faes. Samen met zijn navigator Christiaan van der Rijsen kijkt Faes ernaar uit zijn Mitsubishi Lancer Evo 9 op de, voor hem, onbekende rallypaden uit te laten.

Op zondag 12 oktober staat de 14de editie van de Hemicuda Rally op de kalender van het Fabory Rallyteam. Het is voor de eerste keer dat het team naar Koekelare afreist. Faes blikt vooruit: “Deze rally is mij volledig onbekend. Ik heb er nooit meegedaan en ben er ook nooit als toeschouwer geweest. De ondergrond bestaat volledig uit asfalt en ik verwacht dat de proeven vergelijkbaar zullen zijn met die van de Omloop van Vlaanderen en de TAC Rally in Tielt. Beide wedstrijden vind ik enorm leuk om te rijden, dus ik sta eerlijk gezegd te popelen om het eens rondom Koekelare te gaan proberen.”

Zaterdag verkennen Faes en navigator Van der Rijsen de vier verschillende klassementsproeven en wordt de auto gekeurd. Zondag om 08.15 uur rijdt de eerste deelnemer over het podium. De blauwwitte Mitsubishi Lancer Evo 9 volgt – met startnummer 11 op de deuren – een dikke tien minuten later. De equipes rijden vervolgens vier verschillende klassementsproeven driemaal, met tussen elke vier proeven een service. Als om 17.15 uur de eerste auto over het finishpodium rijdt, heeft hij 118.17 kilometer op snelheid afgelegd.

“We hebben voor dit evenement gekozen omdat het mooi in onze rallykalender paste en we graag in België rijden. Het is een leuke compacte wedstrijd, we gaan vooral plezier maken. Begin november gaan we er dan nog eens serieus voor zitten: dan rijden we de Condroz Rallye als afsluiter van het seizoen,” besluit navigator Van der Rijsen.

Meer informatie over de wedstrijd vindt u op www.hemicuda.be

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws