Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vooruitblik Tuur Vanden Abeele Hemicuda Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Amper twee weken na de East Belgian Rally zal Tuur Vanden Abeele met zijn Mitsubishi Evo VII komende zondag de Hemicuda Rally in Koekelare betwisten. “De eindstreep halen blijft onze prioriteit, maar we gaan de chrono’s toch wel in de gaten houden”, aldus de Kortrijkzaan.

Vanden Abeele pompte moed uit zijn prestatie in de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap. Na een rustige start kwam hij stelselmatig sterker voor de dag. “We gaan dus doorgaan op dat elan. We hebben nu al een aantal kilometers in de benen, en we weten ook dat de wagen in orde is. De remproblemen die ons vorig jaar parten speelden, lijken voltooid verleden tijd”, vertelt Vanden Abeele.

Toch vindt de Kortrijkzaan het nog iets te vroeg om een dichte ereplaats te ambiëren. “Ik rij normaal zeven tot tien wedstrijden per jaar. Daar kom ik dit jaar niet aan, en dat laat zich voelen. De eindstreep halen blijft onze prioriteit, maar we gaan de chrono’s toch wel in de gaten houden”, spreekt de Kortrijkzaan zijn doelstellingen voor zijn laatste rally van het jaar uit. “We kennen het West-Vlaamse parcours goed, dus dat boezemt vertrouwen in. Ik hoop wel stilletjes op droog weer.”

Nico Beernaert zal Tuur de weg wijzen op de proeven rond epicentrum Koekelare. “Ik ken Nico goed. We reden ook al een viertal keer samen. Als het minder gaat, zal het zeker niet aan hem liggen”, lacht Vanden Abeele.

Er staan zondag twaalf proeven in en rond Koekelare op het programma. Het wordt vooral uitkijken naar de gloednieuwe klassementsproef Houthulst. Om 8u15 wordt het startschot gegeven en om 17u15, na 120 kilometer tegen de klok, is de winnaar gekend. Tuur Vanden Abeele draagt het nummer 6 op de deuren.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws