Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Fabuleuze affiche... voor het BRC 2015!

Geschreven door  Nov 30, 2014

Met de Condroz Rally wordt Belgisch rallykampioenschap 2014 op grandioze wijze afgesloten. Met de komst van Petter Solberg, kersvers wereldkampioen rallycross en in 2003 de wereldkampioen rally, en Kris Meeke, huidig fabriekspiloot in het WRC voor Citroën Racing, heeft de Condroz Rally opnieuw een enorme internationale uitstraling.

Een reeks indrukwekkende WRC's zullen strijden voor de zege, maar voor het Belgisch kampioenschap oogt de toekomst al even rooskleurig, want de R5's zijn klaar om de fakkel over te nemen. In de Condroz Rally starten de WRC's als favoriet, met de Citroën C4 WRC van Petter Solberg, de Citroën DS3 WRC van Bertrand Grooten, de Subaru Impreza's WRC van Kris Princen en Chris Van Woensel, de Ford Focus WRC van Xavier Bouche, de Citroën Xsara's WRC van Yves Matton en David Bonjean en de Skoda Fabia's WRC van Eric Cunin en Alexandre Busin.

Toch zullen ze moeten uitkijken voor een aantal snelle R5's en Super 2000's, de wagens die het mooie weer maken in het Belgian Rally Championship. De drie merken die momenteel over een R5 beschikken, zullen vertegenwoordigd zijn in Hoei en, na het nieuws dat Cédric Cherain volgend seizoen gesteund zal worden door Citroën Belux, mogen we in het BRC 2015 een titelstrijd verwachten tussen minstens drie officieel gesteunde wagens, met de Skoda Fabia R5 van Freddy Loix, de Peugeot 208 T16 van Pieter Tsjoen en de Citroën DS3 R5 van Cédric Cherain.

Prachtige vooruitzichten, want voor de titel van Loix en Skoda België dit jaar, was het al van 1999 geleden dat een officieel gesteunde wagen de Belgische titel veroverde, met de Renault Maxi Mégane van Kris Princen!

In de Condroz Rally zal tweevoudig Belgisch rallykampioen Freddy Loix met zijn Skoda Fabia Super 2000 de strijd in RC2 aanvoeren, maar Kris Meeke mikt met zijn fabrieks Citroën DS3 R5 natuurlijk ook op winst in de categorie. Krijgen we een remake van hun schitterend duel in de Rally van Ieper in 2010?

Cédric Cherain (Fiesta R5) en Hermen Kobus (Fiesta S2000) gaan het duel aan voor de titel van vice-kampioen in het BRC, terwijl Pieter Tsjoen (208 T16) zijn knappe start van de East Belgian Rally wil bevestigen. Wie ongetwijfeld geprikkeld aan de start komt is Vincent Verschueren, die dit seizoen de kleuren van Citroën verdedigde met een DS3 R5. Naast deze vertrouwde R5-gezichten, maken een aantal jongeren de overstap naar de categorie van de toekomst.

Davy Vanneste verschijnt aan de start met een Fiesta R5, net als Xavier Baugnet, altijd snel in eigen streek. Neil Simpson zal het niet makkelijk hebben om zich in de kijker te rijden met zijn Skoda Fabia S2000 tussen deze toppers. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws