Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Nog vier titels onbeslist

Geschreven door  Nov 30, 2014

 

De Condroz Rally sluit volgend weekend het Belgian Rally Championship 2014 af. Freddy Loix is de Kampioen van België 2014 met zijn Skoda Fabia S2000, maar voor de tweede plaats wordt het nog spannend tussen Ford-rijders Cédric Cherain en Hermen Kobus. Het verschil bedraagt 6 punten.

Freddy Loix is vanzelfsprekend ook kampioen in RC2, terwijl Kris Princen de titel veroverde in RC1. De titel in het merkenkampioenschap is nog niet beslist. Subaru staat voorlopig aan de leiding, dankzij de punten die Princen en Van Woensel scoorden, maar Ford volgt op amper 3 punten. Met Bouche, Cherain, Kobus, Vanneste en Baugnet is de blauwe ovaal goed vertegenwoordigd in Hoei om Subaru alsnog van de titel te houden. Zelfs Skoda is mathematisch nog niet uitgeschakeld, maar met 17 punten achterstand moet er al veel gebeuren om naast de titel bij de piloten ook de merkentitel te veroveren.

In RC4 heeft Guillaume Dilley, vorig jaar kampioen in Gr.M, de titel op zak na een knap seizoen met de Peugeot 208 R2. Maar, in het Junior BRC is de Brusselaar nog niet helemaal zegezeker. Met een voorsprong van 29 punten (virtueel zelfs 33 punten, want Stijn Pacolet moet een score van 4 punten laten vallen aangezien er in het Junior BRC slechts 6 resultaten worden meegeteld), heeft Guillaume Dilley het moeilijkste al achter de rug. Stijn Pacolet zal niet alleen de beste R1 Junior moeten zijn, maar ook alle snelste tijden moeten rijden in zijn categorie om nog een kans te maken op de Junior-titel.

Voor Stijn Pacolet staat er nog meer op het spel in Hoei, want in RC5 blijft alles mogelijk. Amaury Molle heeft de beste uitgangspositie met 33 punten, maar Pacolet volgt op amper 3 punten.

Na het afsluiten van de inschrijvingslijst voor de Condroz Rally, mocht Stephan Hermann de champagne laten knallen. Met 20 punten in NCM op zijn actief, had hij slechts 2 puntjes voorsprong op Patrick Snijers, maar die komt niet aan de start in Hoei, net zomin als Frank Baert en de Nederlander Wouter Ploeg. Hermann is met zijn Fiat Punto dus kampioen in NCM.

Tim Van Parijs was in RGT de enige die de titel nog kon pakken, maar daarvoor moest hij wel zijn vierde deelname, het minimum om geklasseerd te worden, laten noteren in de Condroz Rally. Aangezien de Porsche-piloot niet aan de start komt, zal er dit seizoen geen GT-kampioen worden gehuldigd in het BRC. Ook in NCE heeft niemand de vereiste vier deelnames achter zijn naam staan.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws