Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Petter Solberg en Yves Matton klaar voor de strijd

Geschreven door  Nov 30, 2014

De teams van het Marc VDS Team zijn extra gemotiveerd

Nadat ze donderdag een testsessie afwerkten samen met Kris Meeke, de fabriekspiloot van Citroën Racing, reden Petter Solberg en Yves Matton vrijdag met hun respectievelijke wagens de traditionele shakedown van de Condroz Rally. Een shakedown in relatief droge omstandigheden die representatief is voor de editie 2014 van de klassieker in Hoei.

Petter Solberg, die de Condroz Rally en de Belgische rally’s ontdekt, was enthousiast na de verkenningen en de Shakedown: «Deze namiddag was er op de shakedown meer publiek dan in sommige wedstrijden van het Wereldkampioenschap Rally! Het enthousiasme van de fans is enorm! Tussen onze twee passages in de verkenningen, zagen we hoe snel het parcours evolueert. Ik verwacht een delicate wedstrijd. Maar, die rallysfeer, daar geniet ik van. Het is geweldig om terug te proeven van de rallywereld, zeker aan het stuur van deze Citroën C4 WRC. De feeling is uitstekend en het is fantastisch om de stem van Phil terug in mijn helm te horen. We gaan ons echt amuseren dit weekend.»

Yves Matton, die de wedstrijd goed kent weet dat mooi weer niet noodzakelijk synoniem is voor een makkelijke Condroz Rally: «Ik denk zelfs dat het een heel moeilijke rally wordt. De meeste proeven zullen er droog bij liggen, maar bepaalde stroken blijven altijd bijzonder glad. De moeilijkheid is te weten waar je kan aanvallen en waar je moet lossen om het resultaat veilig te stellen… Onze Citroën Xsara WRC is een heel competitieve wagen in dat soort omstandigheden. Ik ben er zeker van dat we, zowel Daniel als ik, ons zullen concentreren op onze eerste doelstelling: ons amuseren!»

De Condroz Rally gaat zaterdag om 8h30 van start. Na 14 proeven zullen de deelnemers de eerste dag afsluiten omstreeks 21h00.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws