Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Knaltijd... en dan vlammen voor Chris Van Woensel

Geschreven door  Nov 30, 2014

De Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Belgian Rally Championship 2014, was van erg korte duur voor Chris Van Woensel en Rik Snaet. Na een kanontijd op de eerste klassementsproef, ging het mechanisch mis op de proef van Ombret-Strée.

"Zoals ik deze week al gemerkt had, stond de Subaru veel scherper na de revisie in Engeland. Op de eerste proef klokten we een 5de tijd, amper 5"1 achter Petter Solberg, met een veel jongere Citroën C4 WRC. Op de tweede proef, niet meteen mijn lievelingsproef, waren we opnieuw op weg naar een prima chrono tot ik 1 km voor de finish problemen kreeg met de stuurbekrachtiging. Eerst waren er kleine haperingen te voelen en daarna viel de stuurbekrachtiging volledig weg. Ondertussen was er onder de motorkap een brandje uitgebroken, maar dat konden we zelf niet zien. Blijkbaar waren de vlammen goed te zien onder de wagen en sloegen ze ook uit de velgen. Gelukkig stond er een baanpost met een brandblusser klaar bij de finish om het vuur te blussen. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn mocht het gebeurd zijn midden op de proef..."

De oorzaak van de brand onder de motorkap van de Yokohama Subaru werd snel gevonden.

"Blijkbaar zat er een heel klein lek in de olieleiding van de stuurbekrachtiging. Toen we de motorkap openden, zagen we de olie eruit spuiten. Die olie is op de hete mechaniek beginnen branden. Brute pech, maar de schade is wel aanzienlijk, want de bekabeling en andere leidingen zijn deels gesmolten door de hitte..."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws