Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Moeilijk weekend voor Vincent Verschueren in Hoei

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Een leerzame wedstrijd"

De Condroz Rally is de lievelingswedstrijd van Vincent Verschueren, maar deze keer had de piloot uit Zingem het geluk niet aan zijn zijde. Op de allereerste proef zaterdagochtend sloeg de pechduivel al toe, waardoor Vincent met de DS3 R5 de ganse rally moest achtervolgen, wat hem uiteindelijk een 12de plaats opleverde.

"We gingen zaterdagochten vol goede moed van start, maar halfweg de eerste proef in Amay ging het differentieel achteraan stuk. Met enkel voorwielaandrijving was de DS3 R5 amper te besturen op de gladde proeven. We hebben twee en een halve proef op die manier afgewerkt, waardoor we op de 35ste plaats, op 3 minuten, het eerste servicepark bereikten," vertelde Vincent zaterdagmiddag.  De rest van de dag verliep uitstekend, tot het team bij het begin van de slotronde even in de fout ging... op de verbinding.

"We misten een afslag en klokten daardoor ettelijke minuten te laat in. Op de laatste proef van de dag werden we, zoals alle andere piloten, compleet verrast door een strook modder in een remzone. Ik gooide de wagen links het veld in, want aan de buitenkant van de bocht stond een rij bomen."

Zondag rukte Vincent Verschueren nog op naar de twaalfde plaats in het klassement.

"Niet wat ik ervan verwacht had, maar de verloren tijd konden we natuurlijk niet meer inhalen. Ik voel de wagen al beter aan, maar in de gladde, vettige situaties voel ik de reacties niet goed aan. De snelle, droge proeven waren wel goed. Kortom, we zijn nog te onregelmatig met de R5, maar dit was in elk geval weer een leerzame wedstrijd met het oog op volgend seizoen."


Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws