Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: De zege voor Vanwijnsberghe, champagne voor Deveux

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het Yokohama Belgian Historic Rally Championship beleefde dit weekend zijn ontknoping in de Condroz Rally, de traditionele afsluiter van het rallyseizoen op nationaal niveau. Tienduizenden rallyfans genoten van het spektakel en het mooie weer, maar voor de twee titelkandidaten werd het een zenuwslopend weekend. Uiteindelijk mocht Dirk Deveux de champagne ontkurken op het podium.

Tobi Vandenberghe begon aan de Condroz Rally met een mooie voorsprong van 9 punten in het kampioenschap. De Opel-piloot kon de kat uit de boom kijken bij zijn kennismaking met het parcours van de Condroz Rally. Na de eerste lus van 7 proeven volgde Vandenberghe op een prima vijfde plaats, 35″ achter titelrivaal Dirk Deveux. Maar, even later sloeg de pechduivel toe. Een aandrijfas brak, waardoor de blauwe Kadett van de tabellen verdween.

Dirk Deveux moest nog finishen om de titel te veroveren. Hoewel de piloot uit Alken een schuiver maakte op de slotproef zaterdagavond, volbracht Dirk de opdracht zonder problemen. Voor Dirk Deveux is het de eerste Belgische rallytitel.

“Het was echt een moeilijke wedstrijd. In het begin van de wedstrijd ging ik voluit de strijd aan met Didier Vanwijnsberghe en Raphaël De Borman, maar toen Tobi was uitgevallen liet ik het tempo zakken, maar toen kwam Tom Van Rompuy me weer voorbij. Om geconcentreerd te blijven, moest ik vlot blijven rijden, want ik moest ook genoeg punten pakken om Tobi nog in te halen, zeker toen hij zondag opnieuw van start ging. Op de laatste proeven hoorde ik allerlei vreemde geluiden, maar het is allemaal goed afgelopen. Ik wil zeker mijn team en in het bijzonder André Cleeren, de preparateur van onze Escort, bedanken. Sinds we alles zelf doen, ook de motor en versnellingsbak, is onze Ford betrouwbaar. En, dankzij Tobi was het een heel mooi en spannend seizoen,” vertelde kampioen Dirk Deveux.

Tobi Vandenberghe was natuurlijk ontgoocheld, maar hij mag ook trots zijn dat hij zijn eerste volledige seizoen in het HBRC als vice-kampioen kon afsluiten: “Zowel Dirk als ik, we vielen elk één keer uit met mechanische problemen. Voor het overige hebben we een heel spannend seizoen beleefd. Het parcours van de Condroz beviel met trouwens wel, maar het was toch verraderlijk.”

Raphaël De Borman en Didier Vanwijnsberghe streden voor de zege, tot De Borman met een kapotte koppeling moest opgeven. Zondag volgde nog een opgave door mechanische problemen. Didier Vanwijnsberghe liet de kans niet liggen om de Condroz Rally op zijn naam te zetten. Didier wil er volgend jaar opnieuw bij zijn.

“Na onze twee opgaves in het begin van het seizoen, lieten we het kampioenschap links liggen. Maar, ik wil zeker nog een volledig seizoen strijden voor de titel. Hier had Paul Lietaer beloofd om me partij te komen geven, maar hij haakte uiteindelijk af. Ik hoop dat hij er volgend jaar weer bij zal zijn in het kampioenschap,” vertelde Didier, die bekende dat hij toch flink had moeten aanvallen om het verschil te maken Dirk Deveux, Tobi Vandenberghe en ook Tom Van Rompuy, die een sterk optreden niet kon bekronen met een podiumplaats door een mechanisch probleem. Frédéric Bouvy gaf op met een defecte koppeling.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws