Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Paul Lietaer zonder tegenstand naar winst in Hoppeland Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Op zaterdag 8 november ging net over de Frans-Belgische grens de derde editie van de Las Vegas Hoppeland Rally door. De wedstrijd, die enkel voorbehouden is voor Historic's, kwam de vorige jaren wat moeilijk uit de startblokken maar kon dit jaar toch al op wat meer succes rekenen met een deelnemerslijst van zo'n 60 wagens. Gelukkig was er een grote Belgische inbreng maar bijna alle toppers moesten vroegtijdig het toneel verlaten, met uitzondering van de winnaar die met bijna... 8 (acht!) minuten voorsprong won.

En die man was de winnaar van vorig jaar: Paul Lietaer. 'De Snor' scheurde als vanouds over het gladde parcours rondom Godewaerdsvelde, Steenvoorde, Hondschoote en Oudezeele met de Ford Escort MK2. Op alle negen proeven was hij de snelste en dat resulteerde in maar liefst 7'50" voorsprong op Wouter De Keyser en zijn Porsche 911. Las Vegas teamgenoot Stefan De Wulf parkeerde zijn VW Golf als derde op het podium.

Veel andere tegenstand kreeg Lietaer niet want de andere Belgen vielen bijna allen uit. Vooreerst moest Stefaan Stouf forfait geven met zijn nieuwe Porsche. Piet Declercq, vorig jaar nog derde, liet zich verrassen op KP 2 en schoof de gracht in. Merkgenoot Chris Debyser verloor een pak tijd en werd uitgesloten, terwijl Alain Vermeulen de strijd moest staken met een mechanisch defect op zijn BMW. Iets wat ook Frank Jorrissen en zijn Opel Ascona 400 te beurt vielen.

Onze foto's hier!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws