Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Preview Rally van St-Truiden 2014

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het zag er enkele weken geleden nog beroerd uit voor TVC maar uiteindelijk zijn hun inspanningen dan toch beloond met een mooi en gevarieerd deelnemersveld waar ze blij en fier mee zijn.
 
De Rally van Sint-Truiden bestaat uit 3 KP's die elk 4 maal verreden worden, 12 KP's in totaal dus. In totaal betekent dit 100 km klassementsproef en 70 km verbindingstraject, onder meer langs de beroemde "Chaussée d'amour" in Brustem.
 
De wedstrijd start traditiegetrouw met de Trudo Regularity, dit is een regelmatigheidswedstrijd voor oldtimers (geen competitievoertuigen) waarbij zij een bepaalde gemiddelde snelheid (max. 49,9 km/u) zo dicht mogelijk dienen te benaderen tussen de start en finish van de 12 proeven, in dit geval RT's genoemd. De eerste van 16 deelnemers van de Trudo Regularity vertrekt om 8u28 op de eerste proef.
 
Na deze opwarmer komen er nog een 18-tal oldtimers, maar deze zijn echte wedstrijdwagens die deelnemen aan het Historic gedeelte van de Rally van Sint-Truiden. Zij rijden in numerieke volgorde volgens de deelnemerslijst (beginnend met nummer 61 dus). De start van de eerste Historic op de eerste proef is voorzien om 9u08. 

Na het geweld van de "oudjes" komen er nog een 53-tal modernere (de ene al wat meer dan de andere) bolides. De start op de eerste proef van deze deelnemers is voorzien om 9u33.
 
Het wedstrijdcentrum is nog steeds gevestigd in het PC Sint-Martinus in de Sint-Martinusstraat. Hier kan men zaterdag tussen 11 en 19 uur en zondag vanaf 7 uur terecht om inkomkaarten en programmaboekjes te kopen. Bij het aanschaffen van een inkomkaart (10 euro) krijgt men er een full color programmaboekje (waarde 5 euro) gratis bij. Inkomkaarten kunnen ook op de proeven zelf aangeschaft worden, maar dan zonder programmaboekje. Om het wedstrijdcentrum te bereiken kan je best parkeren op de Velmerlaan.
 
Het wagenpark en de technische controle (zaterdag tussen 14 en 17u30) bevinden zich op het Velmerplein, gelegen aan het kruispunt van de Velmerlaan, Davidstraat en Sint-Martinusstraat.

Bekijk hier de genummerde deelnemerslijst van de rally en hier deze van de regularity's.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws