Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren wint 6u van Kortrijk

Geschreven door  Nov 30, 2014

Vincent Verschueren mag champagne spuiten voor de 22ste editie van 6 uren van Kortrijk

De 22ste editie van de 6 uren van Kortrijk is gewonnen door Oost-Vlaming Vincent Verschueren in een Citroën DS3 R5. Hij volgt Didier Duquesne op, de laueraat van 2013. Bij de historics ging de zege in extremis naar Porschist Wim Decock.

Deze 6 uren gingen zaterdag onder een massale belangstelling van start met een gloednieuwe proef in Moeskroen. De politie telde 2.500 toeschouwers. Alles verliep zowel voor toeschouwers als rijders naar wens. Bernd Casier klokte de besttijd maar toen al beloofde het een helse strijd te worden want Vincent Verschueren plaatste zijn wagen amper één luttele seconden achter de Fiesta R5 van Casier

Op zondag brak de strijd helemaal los. De twee bleven de hele dag aan elkaar gewaagd, maar het was Vincent Verschueren die in de namiddag wist een kloofje te slaan. Die kloof kreeg Casier niet meer dicht. Andy Lefevere, Mitsubishi R4, is een knappe derde, Patrick Snijers, Fiesta R5, is al een even mooie nummer vier. Davy Vanneste, eveneens in een Fiesta R5, vervolledigt de top vijf.

Onderweg verloren we onder meer Jasper Van den Heuvel (Mitsubishi R4), Paul Lietaer (Ford Escort) en oud-winnaar Didier Duquesne (Fabia WRC).

Bij de historics leek Didier Vanwijnsberghe naar de overwinning te gaan soleren, maar hij moest de strijd in de slotfase staken, waardoor Wim Decock de zege met beide hand vastgreep. Decock droeg zijn overwinning op aan zijn vriend en bestuurslid van Autostal Groeninghe Lieven Ghekiere. “Goe gedaan, maotje! Zou hij gezegd hebben”, aldus een geëmotioneerde Decock. Er werd geen champagne gespoten bij de historics. Bij Autostal Groeninghe sneed dit ook dwars door het hart, en we danken dan ook Decock en het ganse rallyteam van G&V!

Extra-sportief spreekt Autostal Groeninghe van een succesvolle editie. Er waren de gebruikelijke accidentjes, maar met enkel blikschade. Op enkele proeven stond het publiek rijen dik. De veiligheidsdiensten moesten enkele keren ingrijpen omdat het publiek in de perimeterzone kwam, en we kregen daarbij, waar nodig, bijstand van de politiediensten. Gespreid over twee dagen tellen we ongeveer 8.000 liefhebbers op de proeven. Ook in Kortrijk was het gezellig druk, twee dagen lang.

De politie spreekt van een evenement zonder grote problemen. Problemen, die er waren konden snel opgelost worden. Ook onze timing kon gerespecteerd worden. Ook de organisatie is ontzettend tevreden, maar we noteren nu al werkpunten voor volgend jaar. 99 procent is niet goed genoeg!

Burgemeester Vincent Van Quickenborne noemde onze 6 uren in een eerste reactie een geslaagd evenement. De burgemeester kwam zelf de deelnemers feliciteren op het eindpodium!

Onze foto's hier!

Bekijk hier het volledige klassement!

 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws