Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

De nieuwe Ford Fiesta EcoBoost R2 komt eraan

Geschreven door  Nov 30, 2014

Betere prestaties met geavanceerde technologie

In 2015 komt de nieuwe generatie van de Ford Fiesta R2 er met veel betere prestaties dankzij de overstap naar de nieuwe EcoBoost motor. De nieuwe Ford Fiesta is voor het ogenblik nog in ontwikkeling bij M-Sport en wordt voorgesteld op de Racing Show van Birmingham. Ook in België zal de wagen snel zijn opwachting maken.

Aan het begin van de eindejaarsfeesten kregen de winnaars van de Ford Fiesta SportTrophy al de gelegenheid om te genieten van hun eerste eindejaarscadeau. Begin december kregen Thibault Radoux en Adrian Fernémont de kans om te proeven van de Ford Fiesta R5. Na wat tips van Elfyn Evans, officieel M-Sport piloot in het WRC, mochten de kampioen en vice-kampioen van de Ford Fiesta SportTrophy 2014 in Carlilsle testen aan het stuur van de R5, ontwikkeld door het team van Malcolm Wilson. Een test die hen meteen weer in competitiesfeer bracht.

Bij M-Sport zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2015 volop bezig. In de marge van het WRC-programma legt het Britse team momenteel de laatste hand aan de nieuwe wagen voor de promotiecup: de Ford Fiesta EcoBoost R2. In vergelijking met de huidige Fiesta R2 voorzien van de 1.6 Zetec motor, onderscheidt de nieuwe R2 zich vooral op vlak van de motor. De 1.0 Ecoboost drie cylinder turbo van Ford, reeds drie maal laureaat voor de Internationale prijs van de motor van het jaar, zal ervoor zorgen dat de Fiesta R2 opnieuw een grote sprong zal maken qua prestaties.

"De nieuwe Ford Fiesta EcoBoost R2, ontwikkeld door M-Sport wordt voorgesteld op 8 januari ter gelegenheid van de Racing Show te Birmingham, Groot-Brittannië," deelt Jean-Marc Valckenaere, promotor van de Ford Fiesta SportTrophy, mee. Naast zijn nieuwe EcoBoost motor, waarvan de prestaties bijzonder veelbelovend zijn, beschikt de nieuwe Fiesta R2 eveneens over een versterkte sequentiële versnellingsbak, performantere remmen en drieweg regelbare Reiger schokdempers. Nagenoeg compleet met zelfs de nieuwe veiligheidstank, zal de prijs van de kit heel aantrekkelijk blijven, wat goed nieuws is voor de deelnemers en de jonge piloten.

In 2014 vierde de Ford Fiesta SportTrophy het 15 jarig bestaan in België. "En deze Trophy wordt voortgezet," vervolgt de partner van Ford België. "Voor België reserveerden we reeds 8 van de eerste 50 EcoBoost kits die worden geproduceerd. In januari kondigen we dan ook het volledige Trophy programma aan. De kalender zal vanzelfsprekend afhankelijk zijn van de leveringstermijn van de kits, die dan zou moeten gekend zijn. Voor de talrijke huidige Fiesta’s R2 die op de markt zijn zouden wij graag een oplossing vinden voor de eerste helft van het seizoen, vóór de komst van de EcoBoost, hopelijk voor de Rally van Wallonie."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws