Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Marc Duez met Porsche naar Rally Monte Carlo

Geschreven door  Nov 30, 2014

De Rally Monte Carlo is de eerste wedstrijd van het World Rally Championship 2015. De strijd voor de wereldtitel barst weer los op donderdag 22 januari en op zondag 25 januari weten we wie de eerste keer met champagne mag spuiten.

96 teams ingeschreven

De inschrijvingslijst oogt indrukwekkend. Maar liefst 18 WRC's pronken op de lijst waaronder ook een zekere Sébastien Loeb met een Citroën DS3 WRC. Een combinatie die eerder al onklopbaar was. Is Loeb nog steeds de koning der rally's of moet hij ditmaal zijn meerdere erkennen in de VW Polo's R WRC van Sébastien Ogier en Jari-Latvala? Op het antwoord moeten we nog even wachten maar het zal ongetwijfeld een spannende en harde strijd worden...

Niet alleen de WRC's zullen talrijk van de partij zijn. Ook klasse R5 is goed bezet met 14 wagens en ook staan er 7 S2000's aan de ingeschreven. 

En de Belgen?

Om de één of andere reden heeft de Rally Monte Carlo altijd een grote aantrekkingskracht gehad bij de Belgen en ook dit jaar is dit niet anders. Onze sterkste troef is Thierry Neuville (#7) en Nicolas Gilsoul die met hun fabrieks Hyundai i20 WRC de strijd aangaan voor een dichte ereplaats of... misschien wel de zege... Wij duimen alvast voor onze landgenoot.

Ook Marc Duez (#22) is weer van de partij. Net als vorig jaar komt hij aan de start met Steven Vyncke aan zijn zijde met een Porsche 911 GT3. De Rally Monte Carlo heeft zeker geen geheimen meer voor Marc want hij kwam al meermaals aan de start en dit met verschillende wagens. Speelkameraadjes zal hij zeker hebben want François Delecour en Romain Dumas komen ook aan de start met een Porsche 911 GT3. Spektakel verzekerd dus!

Ook de ervaren Stéphane Prévot (#32) is van de partij aan de zijde van Stéphane Lefebvre (Citroën DS3 R5) net als Renaud Jamoul (#60) die de nota's zal voorlezen van de Fransman Quentin Gilbert (Citroën DS3 R3T).

Ook Jourdan Serderidis (#35) en William Mergny komen ook aan de start van deze klassieker met een Citroën DS3 R5.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws