Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Een 208 Rally Trophy BeLux in 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

Vijf wedstrijden in 2015

Na een veelbelovende jaargang 2014 kondigt Peugeot België-Luxemburg een nieuw seizoen aan van de 208 Rally Trophy. De 208 Rally Trophy BeLux 2015 zal 5 manches tellen, allemaal in het Belgisch Rallykampioenschap. Promotie en omkadering zijn opnieuw in handen van DG Sport.

Sinds zijn voorstelling in de Condroz Rally van 2012 is de Peugeot 208 R2 altijd een vooraanstaande rol blijven spelen in het Belgisch Rallykampioenschap. Na een eerste “light”-formule in 2013 telde de 208 Rally Trophy Belux al merkelijk meer deelnemers in 2014, met een paar opmerkelijke resultaten van gerenommeerde piloten én de Juniorkampioenschapstitel voor de winnaar van de Trophy, Guillaume Dilley. Met de steun van partners Total en Michelin beslisten Peugeot Sport en Peugeot België-Luxemburg om in het seizoen 2015 de 208 Rally Trophy Belux verder te zetten en – vooral – nog verder uit te bouwen. En zo wordt vandaag niet alleen een programma van vijf manches bevestigd, maar ook de optimale omkadering voor alle deelnemers, dankzij de hernieuwde samenwerking met een professionele promotor: DG Sport.

De 208 Rally Trophy Belux loopt in 2015 over vijf manches van het Belgisch Rallykampioenschap. De volledige kalender ziet er dan als volgt uit:
midden maart Spa Rally, Spa
begin mei Rallye de Wallonie, Namur
eind juni GEKO Ypres Rally
begin september Omloop van Vlaanderen, Roeselare
begin november Condroz Rally, Huy

Wim Doms, Directeur Communicatie van Peugeot België-Luxembourg, legt uit: “Van zes manches vorig jaar gaan we naar vijf manches in 2015, nu aangekondigd werd dat de Rally van Luxemburg dit jaar niet zal doorgaan. In elk geval blijft het uitgangspunt van de 208 Rally Trophy Belux ongewijzigd: een realistische en voor iedereen betaalbare formule, gespreid over een heel seizoen. Met twee rally’s in Vlaanderen en drie in Wallonië, waaronder de gloednieuwe Spa Rally als seizoensopener, biedt dit programma een uitstekend niveau van competitie in uitzonderlijk gevarieerde rally’s, en dat allemaal in een realistische budgettaire context.”

Dankzij het partnership tussen Peugeot Sport België-Luxemburg en DG Sport, kunnen de concurrenten in de Peugeot 208 Rally Trophy Belux voortaan op elke manche en gedurende het hele seizoen 2015 terecht bij een rechtstreeks en toegankelijk aanspreekpunt. Alle informatie en bestellingen van wisselstukken kunnen meteen via DG Sport worden geregeld. De promotor zal bovendien instaan voor de administratieve opvolging van de inschrijvingen voor de 208 Rally Trophy Belux, én voor de betaling van de winstpremies aan de winnaars en deelnemers in de top 5 (winstverdeling hieronder).

Christian Jupsin, Algemeen Directeur van DG Sport, klinkt tevreden: “We zijn natuurlijk heel tevreden dat we een nieuw seizoen kunnen starten. In 2014 hebben de deelnemers aan de Trophy al laten zien hoe competitief en betrouwbaar de Peugeot 208 R2 kan zijn, en zorgden ze voor heel wat spektakel op de verschillende rally’s. We willen nu verder bouwen op deze gezonde basis, en ons doel is heel duidelijk om de 208 Rally Trophy Belux in 2015 nog verder te doen groeien. De 208 R2 is en blijft een ideale auto voor wie een spectaculair maar betaalbaar seizoen wil rijden, en de formule van de 208 Rally Trophy is daar perfect aan aangepast.” 

De promotiecups van Peugeot zijn traditiegetrouw een interessant en competitief aanbod op technisch, maar ook op financieel vlak. De 208 Rally Trophy wordt niet anders, en vertrekt van realistische inschrijvingskosten, een ijzersterke auto aan een betaalbare prijs en – vooral – bijzonder interessante winstpremies.

Premies
Bij elke manche wordt niet minder dan 8.000 euro aan prijzengeld uitgereikt, met de volgende verdeling:
Plaats in eindklassement R2-Klasse Aankomstpremie twv*
1ste 3.000 euro
2de 2.000 euro
3de 1.500 euro
4de 1.000 euro
5de 500 euro
* De premies worden voor 50% uitbetaald in cash, en voor 50% in aankoopbonnen.

Hoofdprijs
Aan het slot van het seizoen, krijgt de eindoverwinnaar in de 208 Rally Trophy Belux 2015 een uitzonderlijke prijs: een nagelnieuwe Peugeot 208 in de kleuren van de 208 Rally Trophy.

Contact
Voor alle informatie over deelname aan de 208 Rally Trophy Belux 2014 kunnen teams terecht op één adres:

DG SPORT
Carolane Jupsin
Avenue du Stade 27
B-4910 Theux
Tél: +32 (0) 87 53 90 16
Mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws