Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Autoclub Noordzee levert opnieuw kampioenen

Geschreven door  Nov 30, 2014

West-Vlaamse autosportlaureaten kampioenschap 2014 gehuldigd

In salons Saint Germain vond op zaterdag 10 januari de jaarlijkse prijsuitreiking en kampioenenviering van het West-Vlaams autosportkampioenschap 2014 plaats. De viering bestond uit een sfeervolle receptie, gevolgd door een diner met aansluitend de prijsuitreiking in de diverse disciplines van de autosport. In totaal werden zo’n 120 trofeeën uitgereikt in de diverse klassen van de autosport. Deze bestaat nog steeds uit een provinciaal kampioenschap rittensport, rittensport classic, slalom, rally en rallysprint. De diverse disciplines zijn telkens nog eens goed voor verschillende klassen en/of reeksen. In zijn openingstoespraak had Provinciaal Autosport Komitee (PAK) voorzitter Pascal Vanhullebusch het nog eens over het aantal piloten dat onze provincie rijk is. Van de meer dan 1100 vergunninghouders in Vlaanderen, wordt 52 % in West-Vlaanderen uitgereikt. Onze provincie telt tevens maar liefst 16 aangesloten clubs, die op zijn minst 1 of meerdere wedstrijden organiseren, goed voor een totaal van 20 wedstrijden over de verschillende disciplines heen.

Autoclub Noordzee mee op podium

De activiteiten van Autoclub Noordzee (ACN) spitsen zich toe op de organisatie van de Houtlandslalom en de Garnalenrit. In 2015 komt daar een nieuwe wedstrijd bij, de 1ste Noordzeeclassic, een rittensport classic wedstrijd. Precies in de discplines rittensport en rittensport classics blinken de leden van de club al enkele jaren uit.

Reeds enkele jaren levert ACN steevast enkele podiumplaatsen en ereplaatsen af. Opvallend is in rittensport de prestatie van Filip Dewulf en Eric Debaets, die voor het 3de jaar op rij de bronzen plak in de categorie rittensport recreatie mee naar huis nemen. Verder wordt Pieter D’hoore hier 5de en Patrick en Robin Rosiers knap 7de in hun eerste volledig jaar.

In toerisme neemt Geert Toortelboom de 3de plaats voor zijn rekening, net voor de broers Karel en Korneel Vandoorn, die voor het eerst in deze categorie aantreden.

Diezelfde Torhoutse broers doen het dan nog steeds weer uitstekend in de rittensport classics. Hier worden ze voor het 2de jaar op rij provinciaal kampioen, naast de klassekampioenstitel in Youngtimer. Geert Toortelboom treedt hier ook aan en wordt 8ste algemeen en 4de in de klasse.

De Torhoutse club vat 2015 uiteraard met ambities aan. Pieter D’hoore en zijn nieuwe copiloot Pedro Dierickx gaan net als Patrick en Robin Rosiers voor een podiumplaats in recreatie rittensport en ja waarom niet het hoogste schavotje voor één van beiden. Ook in toerisme rittensport en rittensport classics zijn de ambities net zo hoog, met broers Vandoorn en Geert Toortelboom. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws