Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Schitterend debuut op het hoogste niveau voor DG Sport

Geschreven door  Nov 30, 2014

Veni, vidi, vici: de woorden van Julius Caesar vatten de eerste deelname van DG Sport Competition in het wereldkampioenschap rally perfect samen. Quentin Gilbert en Renaud Jamoul wisten met hun in de ateliers te Theux klaargestoomde Citroën DS3 R3 Max meteen de eerste manche van het JWRC (Junior World Rally Championship) op hun naam te schrijven en zo hun titelambities kracht bij te zetten.

Vanaf de tweede proef lagen Quentin en Renaud aan de leiding in hun categorie. Nadien wist het duo hun zege in deze openingsmanche gestaag en methodisch op te bouwen: “We waren van plan om rustig te vertrekken en onze rivalen gade te slaan, alvorens op zaterdag tijdens de ons vertrouwde proef van 52 km. toe te slaan”, klonk het. “Maar onze tegenstanders gingen allemaal in de fout, wij hielden hetzelfde tempo aan en zo stonden we donderdagavond al op kop. Toch hebben we nooit gedacht dat we er al waren… Alain Georges, Lionel Hansen en het hele team van DG Sport Competition hebben zich dubbel geplooid om ons in een ideale context te laten rijden en zo konden we aan de druk die logischerwijs op de schouders van de leiders rust weerstaan. Uiteindelijk konden we een relatief rustige wedstrijd afwerken, hoewel deze editie van de Monte Carlo vol valstrikken en schietgeweren bleek te zitten! Op de laatste dag hield en we het hoofd er bij en kozen we voor de voorzichtige aanpak: hoewel het parcours er voor 95% droog bij lag, lieten we toch spijkerbanden omleggen. We hadden ons geen betere start kunnen indenken, en later op het seizoen zullen we nog genoeg kansen krijgen om voluit aan te vallen.”

Alain Georges, technisch directeur van DG Sport Competition, wist dit debuut op het hoogste niveau – en dan vooral het resultaat – wel te smaken: “Beter kan niet, dat moge duidelijk zijn! Dit was een ‘echte’ Monte Carlo, met enorm veel moeilijke situaties waar zelfs de besten een steek lieten vallen. Maar voor ons verliep de rally zonder problemen. De wagen draaide als een Zwitsers uurwerk. Nochtans kwam de auto pas twee weken voor de start in onze ateliers aan, wat ons verplichtte om stevig door te werken. Hoewel het niet altijd evident was, bleken onze bandenkeuzes ook altijd de juiste. Quentin en Renaud hebben dan ook een indrukwekkende wedstrijd neergezet. In het JWRC staken ze er met kop en schouders bovenuit, duwden even door als het nodig was en wisten dan heel slim hun voorsprong te controleren. Het resulteerde in een schitterend WK-debuut van DG Sport Competition.”

Christian Jupsin, baas van het team uit Theux, was ter plaatse om de wedstrijd van de DS3 #60 te volgen. Ze waren ook de eerste tweewielaangedreven bolide, voor de Porsche 997 GT3 van een zekere François Delecour. Hoeft het gezegd dat Jupsin in de wolken was met het resultaat: “Het seizoen beginnen met een zege in een beroemde en moeilijke wedstrijd als deze Monte Carlo: meer kan je jezelf niet wensen. Ik ben niet bijgelovig, maar ik denk dat dit succes een voorteken is voor een formidabel seizoen voor DG Sport Competition. Ik kan haast niet wachten op het vervolg!”

Dat vervolg komt er al heel snel aan, met de Letse Liepaja Rally (6-8 februari), de openingsmanche van het ERC Junior, waar Gino Bux en Eric Borguet met hun Peugeot 208 R2 ‘Made in Theux’ een hoofdrol willen spelen.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws