Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Michiel Becx met Fiesta R5 in het BRC

Geschreven door  Nov 30, 2014

Michiel Becx met Eddy Smeets in het BRC 2015!

Na een eerste optreden in de Rallye van Mettet eind 2014 zullen Michiel Becx en Eddy Smeets ook het seizoen 2015 veel in België vertoeven. De Haspengouw Rally op 28 februari in en rond het Belgische Landen is de voorbode voor nog méér optredens in het Belgian Rally Championship (BRC 2015).

Michiel Becx: "In mijn debuutjaar 2014 met een Citroën DS3 kreeg ik samen met het hele team de smaak van de rallysport aardig te pakken. Dat was onder andere de reden dat we voor 2015 kozen voor een totaal nieuwe auto: de Ford Fiesta R5, nummer 88 uit de ateliers van M sport. Na het geslaagde R5-debuut in Mettet eind november kiezen we voor 2015 ook een Belgisch getint programma. Ik heb me ingeschreven voor het BRC maar heb helemaal geen titelambities. Daar zijn we letterlijk en figuurlijk nog wat groen voor. Aan referenties met gelijkwaardig materiaal zal ik in België geen gebrek hebben voor mijn eerste leerjaar in de R5. Want zo beschouwen we de komende rally’s: leren rijden met - voor mij compleet nieuw - vierwielaandrijving. In Mettet was duidelijk dat de R5 een potente rallybolide is en we zullen nog wat wedstrijdkilometers nodig hebben voordat we alle mogelijkheden kunnen benutten. Ook inzake nota’s maken, is er nog werk aan de winkel. Daarvoor reken ik op de ervaring van mijn navigator Eddy Smeets."

Eddy Smeets: "Ik had eerst verwacht dat we grotendeels in Nederland actief zouden zijn dit seizoen. Qua ereplaatsen zouden onze kansen daar zeker hoger liggen maar Michiel en Edwin (de vorige navigator die nu instaat voor het onderhoud en runnen van de Fiesta R5) kiezen niet de gemakkelijkste weg(en) voor 2015  Na heel wat jaren (hoofdzakelijk) in Nederland kijk ik er naar uit om terug meer actief te zijn in de Belgische rally’s met Becx TDS Racing!"

Het duo Becx-Smeets zal het seizoen openen met de eerste drie manches van het BRC: Haspengouw, Spa en Tielt. Halfweg dit seizoen wil Michiel in zijn thuiswedstrijd - de ELE Rally - nagaan hoe hij het doet ten opzichte van de Nederlandse rallytoppers. Op 18 februari zal het team de nieuwe website presenteren met daar onder ander een erg mooi bericht, namelijk de onthulling van de livery van de Ford Fiesta R5! 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws