Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 21 November 2017

logo rally online

006

Björn Renier pakt uit met Renault Clio R3 in 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

Een jaar geleden is Pevatec begonnen aan de opbouw van de nieuwe Clio R3, toen er interesse van Hans Depla kwam om hem te huren heb ik de voorkeur gegeven om hem te verhuren om zo de wagen van een motor te kunnen voorzien met meer vermogen dan voorzien was. Daardoor is ook beslist om Proflex schokdempers te monteren.

Om geen risico’s te nemen in verband met de verhuur besloot ik om het jaar uit te doen met de groep N die overgenomen was door Pevatec. Uiteindelijk is 2014 een overgangsjaar geworden met enkele mooie wedstrijden zoals Omloop en de EBR. Onlangs zijn we de wagen gaan testen en die is heel goed verlopen, mede door tips van Melissa Debackere vond ik stelselmatig beter en beter mijn draai in deze toch wel indrukwekkende wagen. Hoewel het heel glad was en weinig grip hadden heb ik wel het gevoel dat we klaar zijn voor de eerste wedstrijd, de Rally van Haspengouw. 

Het programma staat nog niet helemaal vast aangezien de wagen opnieuw zal verhuurd worden. Hans Depla zal de wagen ook dit jaar  enkele keren aan de start brengen.  Normaal gezien starten wij in het criterium van de Haspengouw en daarna waarschijnlijk Tielt. Zolang het goed gaat in het criterium is het de bedoeling dat we verder doen, al kan het zijn dat we niet alle wedstrijden met de R3 zullen rijden.

Dus is het goed mogelijk dat we nog eens met de groep N van start gaan. Gezien de BMW’s een eigen cup hebben in het nationale gedeelte zullen er weinig snellere wagens aan de start komen in het criterium en zoals de inschrijvingslijst er momenteel uitziet zou een podiumplaats de doelstelling moeten zijn.

Het belangrijkste blijft nog altijd om elke wedstrijd de finish te halen en geen brokken maken! Na 4 schitterende jaren doen we uiteraard verder beroep op de diensten van Pevatec voor onderhoud, service en sfeer...

Laatst aangepast op Zondag, 30 November 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws

Prev Next