Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 21 November 2017

logo rally online

006

Guillaume Dilley mikt op de titel in RC3 met een DS 3 R3

Geschreven door  Nov 30, 2014

Guillaume Dilley, drie keer op rij laureaat in zijn categorie in het Kampioenschap van België Rally, gaat dit jaar een nieuwe uitdaging aan door over te stappen naar klasse RC3. Om zijn kansen te maximaliseren kiest hij voor een DS 3 R3. Guillaume Dilley met een DS 3 is in zekere zin een terugkeer naar de bron, want hij reed zich voor de eerste keer in de kijker bij Citroën. "Ik heb inderdaad mijn sporen verdiend met een Citroën C2 R2," herinnert de 24-jarige Brabander zich. "Ik nam in 2011 en 2012 deel aan de C2 Trophy. Ik werd achtereenvolgens 3de en 2de in deze sterk bezette competitie. In 2012 werd ik bovendien nationaal kampioen in de categorie R2."

Die bekroning leverde hem terecht een officieel stuur op voor 2013, waarvoor hij bedankte door de beste te zijn in Groep M. Vorig jaar verzamelde hij nog meer eindzeges. Zo won hij een andere promotieformule van de PSA Groep, werd hij kampioen in R2 en in het Junior BRC. Het logische vervolg is een stap naar een hogere categorie. "Op termijn wil ik in het Wereldkampioenschap rijden. Maar, ik wil geen stappen overslaan. Ik wil stelselmatig opbouwen, stap per stap. Ik denk dat het een risico zou zijn om in het Wereldkampioenschap te stappen met een nieuwe wagen. Dankzij mijn titel in het Junior BRC, heb ik bovendien een gratis inschrijving voor alle manches van het Kampioenschap van België 2015. Dat is een mooi voordeel. Ik zal dus opnieuw een seizoen afwerken in het Belgisch kampioenschap, maar met de DS 3 R3 van Caren Burton. Hij had interesse in mijn wagen. We hebben onze wagens geruild."

Bij Burton Racing voelt Guillaume zich goed. "Sinds 2011 heb ik, behoudens een seizoen, altijd een beroep gedaan op Caren voor de preparatie en het onderhoud van mijn wagens. Ik ben uitermate tevreden. Zowel mijn C2 R2 als zijn DS 3 R3 waren altijd super betrouwbaar. De producten van Citroën Racing zijn goed gerealiseerd. Wat de betrouwbaarheid en de prestaties betreft, bestaat er niets beter. Trouwens, Caren heeft zich de voorbije jaren geprofileerd als de absolute referentie bij de DS 3 R3's in België. Ik zal dus op zijn raad en ervaring kunnen rekenen. Mijn doel is de titel in de categorie RC3."

Guillaume beseft dat de concurrentie niet te onderschatten is. "Vanaf de start van het seizoen, eind deze maand in de Rally van Haspengouw, zal ik het opnemen tegen een fameuze referentie, want Kevin Demaerschalk keert ook terug in het Kampioenschap van België met een DS 3 R3. Hij heeft het voordeel dat hij zijn wagen kent. Maar, ik hoop snel zijn niveau te benaderen. In dat opzicht ben ik blij dat ik een akkoord heb met de organisatoren van de Legend Boucles in Bastenaken. Ik zal er met mijn DS 3 R3 als openingswagen rijden. Zo kan ik ongeveer 200 km rijden, zonder de druk van de chrono, om de wagen onder de knie te krijgen."

Een belangrijke test, want Guillaume zal ook met een nieuwe copiloot rijden. "Ik heb de tweede helft van het seizoen 2014 met Lara Vanneste gereden, maar zij heeft beslist een andere wending te geven aan haar leven. Louis Louka bood zich aan. Hij heeft niet enorm veel ervaring, maar in België heb ik zelf al heel wat ervaring. Men heeft me veel goeds verteld over zijn professionalisme. Ik werd vooral overtuigd door zijn motivatie."

Guillaume en Louis beginnen aan een fameus programma. Naast de negen manches van het BRC, zullen ze twee keer van het hoogste niveau proeven in het Wereldkampioenschap. "Ik heb beslist om stilaan de volgende stappen in mijn carrière voor te bereiden. Daarom gaan we de Rally's van Duitsland en Catalonië rijden. Ik heb al veel onboards bekeken om me een beeld te vormen van wat me te wachten staat. Het zijn duidelijk veeleisende proeven. Maar, tegen de maand augustus zal ik de DS 3 R3 goed onder de knie hebben en zal de samenwerking met Louis ook op punt staan. Op dit moment kijk ik uit naar mijn eerste meters met de DS 3 op de wegen rond Bastenaken dit weekend, waarna we een week later met vertrouwen aan de start komen in Landen."

Laatst aangepast op Zondag, 30 November 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws

Prev Next