Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 25 November 2017

logo rally online

006

Legend Boucles de Spa: Knappe seizoensopener voor G&A Racing

Geschreven door  Nov 30, 2014

Afgelopen weekend werd met de Legend Boucles à Bastogne het Belgisch autosportseizoen op gang geschoten. Een wedstrijd buiten kampioenschap, maar toch een rally waar iedereen naar uitkijkt. De opvolger van de Legend Boucles de Spa is een mix van prachtige historische rallywagens, gecombineerd met het kruim van de Belgische autosport en steeds een pak gerespecteerde buitenlanders aan de start.

De zaakvoerder van G&A Motors uit Turnhout, Guino Kenis, kroop voor de eerste maal terug in een rallywagen na zijn verschrikkelijke sortie met de BMW M Z4 Coupé twee jaar geleden in de Rally van Wallonië. De G&A rijder kwam aan de start met een nieuw opgebouwde BMW 2002 ti en reed een zeer knappe wedstrijd. Dit bracht hem op de 19de plaats algemeen en vijfde in de Klasse. Zijn vertrouwde co Filip Goddé hing ondertussen zijn helm aan de wilgen en voor deze editie koos Guino voor de ervaren Claude Debue die voor de vijfde maal aan de start kwam en reeds sinds ’91 fungeert als copiloot. Op de onverharde en geheime proef van Mandarine klokte de Kempenaar zelfs de scratch en zowel piloot als copiloot kijken zodoende tevreden terug op de wedstrijd.

Guino Kenis: “Het waren zéér snelle proeven en meermaals moesten we voor de meet wachten om op de ideale tijd over de finish te rijden. Voor mijn part mocht er wat meer sneeuw zijn en een nog vettiger parcours, want dan hadden we nog dichter kunnen eindigen. We moesten reeds van in het begin in de achtervolging, want we reden ettelijke seconden te vroeg over de meet van de eerste KP. We lieten hier en daar nog wat seconden liggen, maar over de ganse lijn blikken we tevreden terug.”

Claude Debue: “Het is een feit dat Guino, naast een perfecte wagen, over een zeer goede car control beschikt en een perfect inschattingsvermogen. Anders hadden we nooit de scratch kunnen realiseren op de geheime proef van Mandarine. Op enkele details na viel alles perfect in de plooi ondanks het feit dat het een zeer snelle wedstrijd was. De eerste KP reden we te vroeg over de meet en die seconden worden dubbel bestraft en kostten ons enkele plaatsen. Maar voor de rest was het quasi perfect en reden we op verschillende proeven op 0 over de finish. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar,” aldus de copiloot die meermaals een wagen deelde met Paul Lietaer, Tom Van Rompuy, enz.

Voor Guino Kenis, die sinds kort verdeler is van Intrax schokdempers, was dit een goede test om later op het seizoen met de BMW 2002 ti aan de start te komen van de Rallye du Maroc Historique. Met Intrax beschikt hij over een zeer goede basis richting rally, circuit offroad, enz.

“De legend Boucles heb ik aangewend om te testen met Intrax voor de Rallye du Maroc in mei en waarvoor ik nog op zoek ben naar een copiloot. Het is de bedoeling dat ik ook dit seizoen, net zoals in het verleden teams en piloten begeleid inzake ontwikkeling en evolutie. Verder doe ik opnieuw een pak testwerk en ik zal prominent aanwezig zijn in de ontwikkeling van de BMW M 235i en de BMW Clubsport Trophy waarin ik de job op mij neem om de Balance of Performance te bepalen tussen de BMW’s E46 en E92. Vorig jaar werkte ik ook achter de schermen bij het succes van Filip Baelus die met de Volvo C30 de Europese manche won bij de Touringcars in Mettet. Filip beschikt ook over een BMW M 235i en zal naast trackdays deze wagen meer dan waarschijnlijk ook inzetten tijdens de 24 Hours of Zolder.”

Verder heeft G&A Racing nog een resem aan competitiewagens in het atelier staan die in verschillende kampioenschappen aan de bak kunnen komen. Vooral de Mosler MT900 springt hier in het oog wat een ideale wagen is om zowel de Belcar Trophy, de 24 Hours of Zolder als de Supercar Challenge te betwisten. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 November 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws

Prev Next