Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 25 November 2017

logo rally online

006

Hans Weijs Motorsport al op volle toeren naar Zandvoort

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het team van Hans Weijs Motorsport ligt al op volle toeren voor de Circuit Short Rally op het Circuitpark Zandvoort. Van een winterpauze is geen sprake geweest. Niet alleen komen in Zandvoort maar liefst vijf teams onder de vleugels van het in Oosterhout (Nijmegen) gevestigde team uit, maar teambaas Hans Weijs Junior gaat, samen met navigator Bjorn Degandt ook op titeljacht voor Volkswagen Zuid Afrika in het Zuid Afrikaans kampioenschap.

De afwezigheid van Hans Weijs betekent dat de inzet van de vijf auto’s in Zandvoort gecoördineerd word door Kevin Kooijman en Edwin Arentsen. Zij zullen er, samen met het geoliede serviceteam, voor gaan zorgen dat de equipes Marcel van Leeuwen/Annette Vogelzang (Mitsubishi Lancer Evo X), Vivienne Geuzebroek/Renaldo Lier (BMW M3), Tom van Altena/Gino van Altena (Citroen DS3), debutant Janjur Monshouwer met Dolf Dekking (Citroen C2 R2 MAX) en Hans Weijs Senior met Wim Vleugels (Volkswagen Golf IV Kitcar) een zo goed mogelijk resultaat neer kunnen zetten.

Uniek

Van rallylicentie tot rijden met een door het team geprepareerde auto, het maakt Hans Weijs Motorsport uniek in Nederland en misschien wel daarbuiten. Een dergelijk project kwam al tot afronding tijdens de WK rally van Zweden waar Niek Oude Luttikhuis en Wilbert van den Burg hun droom, deelname aan de enige sneeuwrally in het wereldkampioenschap, uit lieten komen. Zij haalden hun licentie via de Prodrive Rallyschool by Hans Weijs Jr en Kevin Kooijman, en doorliepen vervolgens een compleet traject onder leiding van Hans Weijs junior in de Nissan Micra in de aanloop naar hun droom. Ondertussen werd voor het duo in eigen beheer een Volkswagen Golf I opgebouwd en daarmee reed het duo twee weken geleden in Zweden.

Via Hans Weijs Motorsport kunnen alle stappen gezet worden om onder begeleiding van de Volkswagen fabriekscoureur Hans Weijs en de Nederlandse topcoureur Kevin Kooijman, die beiden uit het KNAF Talent First traject komen, een succesvolle rally carrière op te gaan bouwen.

Na het behalen van de licentie wordt een compleet traject van begeleiding, training en coaching opgesteld waarbij een auto gekozen wordt die in eigen beheer van Hans Weijs Motorsport onderhouden en geprepareerd wordt. Dat betekent ook gevorderde rijtrainingen op asfalt, gravel en sneeuw met volledig geprepareerde auto’s varierend van een Nissan Micra tot een Mitsubishi Lancer Evo.

Tot slot is Hans Weijs Motorsport het aangewezen adres om ook top R5 auto’s of WRC bolides in te zetten en te runnen met als doel het binnenhalen van overwinningen en titels. Het team zit nadrukkelijk niet stil en daar is binnenkort meer over te melden. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 November 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws

Prev Next